Juli har vært regntung og kald i hovedstaden så langt. I regn som i sol søker turistene likevel til Vigelandsparken utstyrt med paraply. Her fra forrige uke.

Én grads forskjell på Oslo og Alta i juli

Sommertemperaturene har ikke slått til i juli i hovedstaden så langt. Meteorologene kan røpe et betydelig fall i forhold til normalen i Oslo.

Publisert

Faktisk viser en temperaturoversikt fra MeteorologeneX, som Meteorologisk institutt står bak, at middeltemperaturen både nord og sør i landet ligger overraskende nær hverandre.

Middeltemperatur er gjennomsnittlig temperatur i et gitt tidsrom.

– Vi har sett litt nærmere på temperaturene så langt i juli. Kartet viser et tydelig skille mellom nord og sør. I nord ligger middeltemperaturen over normalen, mens det i sør er motsatt, heter det fra Meteorologene.

Tydelig avvik

For Oslos del ligger middeltemperaturen på Blindern i juli til nå tett opp mot to grader lavere enn normalen, med 1,9 grader negativt avvik, og ender på 15,5 grader.

Det er bare 1,1 grader høyere enn Alta lengst i nord av byene som er tatt med i beregningen, som med sine 14,4 grader har et positivt avvik fra normalen på 1,1 grader.  

Lyspunkt på torsdag

Meteorologisk institutt kunne for øvrig nylig opplyse om at Blindern værstasjon, hvor det ble startet med oppmåling i 1937, var blant værstasjonene med lange måleserier der det ble registrert at mai var varmere enn juni i år.

Skal man tro Yr.no, virker ikke de virkelig varme sommertemperaturene å være rett rundt hjørnet for hovedstadens innbyggere nå heller.

Førstkommende torsdag med sol og makstemperatur på 24 grader stikker seg på sin side ut som et lite lyspunkt i sammenhengen. 

Førstkommende torsdag skal det bli forholdsvis varmt og sol, ifølge Yr.
Powered by Labrador CMS