Blindern trikkestopp er ikke lenger i bruk, da det i stedet er buss for trikk frem til januar. Muhammad Quadeer Suleman mener det burde vært satt opp et erstatningsstopp.

Buss for trikk på Blindern skaper frustrasjon blant ansatte på UiO: – Bussen kjører bare rett gjennom campus uten å stoppe. Det er unødvendig

Midlertidig buss for trikk har ført til en ny rute for ansatte og studenter på Universitetet i Oslo. Men flere stiller seg spørrende til hvorfor den kanskje mest brukte holdeplassen ikke har fått en erstatning. 

Publisert

Grunnet byggingen av nytt sykehus ved Rikshospitalet, har trikketrafikken blitt satt på vent i området rundt Universitetet i Oslo (UiO).

Nå er det satt inn buss for trikk på strekningen mellom John Colletts plass i Prestegårdsveien og Rikshospitalet. Siden bussen ikke kan kjøre i trikketraseen via stoppestedet Blindern, er det satt opp en ny, midlertidig rute for bussen.

Dette har ført til at de som vanligvis går av på Blindern-stoppet må gå lenger for å komme seg til Universitetets område, selv om bussen faktisk kjører rett gjennom. 

– Ville vært til god hjelp

– Bussen kjører bare rett gjennom uten å stoppe. Det er så unødvendig, sier UiO-ansatt Muhammad Qadeer Suleman

Han har kontoret sitt i Problemveien 7 inne på campus. Men der kjører altså bussen nå rett forbi, og stopper ikke før den er i Forskningsparken.

Muhammad Qadeer Suleman påpeker at et midlertidig busstopp burde vært etablert inne på Universitets plass, da bussen likevel kjører gjennom plassen. Det mener han det er plass til inne på campus. 

Muhammad Qadeer Suleman foreslår et nytt, midlertidig busstopp inne på Universitetsområdet.
Muhammad Qadeer Suleman foreslår et nytt, midlertidig busstopp inne på Universitetsområdet.

– Det er i alle fall et alternativ og ville vært til god hjelp for alle. Det bør eksistere en erstatning til Blindern-stoppet. 

– Det blir så unødvendig å gå såpass langt når bussen likevel kjører i Problemveien gjennom Universitetet, sier Suleman.

– Gruer meg til vinteren

Sulemans kollega på Universitetet, Marie Berg, jobber i samme avdeling i Problemveien 7, der bussen kjører rett forbi. 

– Jeg blir 70 år, har slitasjegikt i begge kne, samt ryggproblemer, og jeg har problemer med å gå langt. Så jeg gruer meg til vinteren, sier Berg.

Den midlertidige bussruten (rødt) mellom John Colletts plass og Forskningsparken. Bussen kjører gjennom Universitetets campus, mens den nå stengte trikkelinjen (grått) gikk rett over fra John Colletts plass.

Hun synes det er rart at det ikke er et ekstra stopp som erstatter Blindern-stoppet og gir en kortere vei til universitetets bygninger. 

– Når et trikkestopp blir tatt vekk, så må vel Ruter forstå at de må erstatte det med et nytt stoppested? spør hun videre. 

Ruter: – Et kreativt forslag

Kommunikasjonssjef i Ruter, Cathrine Myhren-Haugen, påpeker at det ikke er praktisk mulig å erstatte Blindern-stoppet med buss for trikk, fordi bussen ikke kan kjøre i trikketraseen.

– Blindern-stoppet vil tas i bruk igjen når trikken igjen betjener strekningen, i slutten av januar, sier Myhren-Haugen. 

Forslaget om å etablere et erstatningsstopp for Blindern inne på campus, er likevel noe Ruter vil ta med seg videre.

– Dette er et kreativt forslag til løsning, og noe vi hittil ikke har vurdert. Det ser litt trangt ut, men ikke umulig, og er et forslag vi tar med oss i det videre arbeidet, svarer Myhren-Haugen.

Powered by Labrador CMS