— Jeg ville tro at hvis mange var blitt smittet under demonstrasjonen, så skulle vi egentlig ha sett det nå, sier Oslos smittevernoverlege.
— Jeg ville tro at hvis mange var blitt smittet under demonstrasjonen, så skulle vi egentlig ha sett det nå, sier Oslos smittevernoverlege.

Trolig lite smitte under George Floyd-demonstrasjonen foran Stortinget

Bare én person er så langt kanskje smittet under Black Lives Matter-demonstrasjonen foran Stortinget 5. juni. Samlet anslås det at opp mot 15.000 personer deltok.

Publisert

— Foreløpig vet vi om én person som kanskje ble smittet under demonstrasjonen. Jeg sier kanskje. Men det er litt tidlig å si, det kan komme tilfeller senere denne uken, sier smittevernoverlege Tore W. Steen i Oslo til Dagsavisen.

Han presiserer at det kan ta opptil 14 dager fra man blir smittet til man utvikler symptomer.

— Jeg ville tro at hvis mange var blitt smittet under demonstrasjonen, så skulle vi egentlig ha sett det nå, sier Steen.

Minst smitte i Oslo vest

Iløpet av forrige uke rapporterer smittevernoverlegen om 49 nye tilfeller av koronasmitte. Uken før var det 77. Begge deler ligger over de tre foregående ukene. Det er også mer smitte i øst enn i vest.

— For tiden er omtrent halvparten av de smittede etniske nordmenn og halvparten ulike grupper innvandrere, forteller smittevernoverlegen.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS