Hverken bydelsdirektøren eller bydelsoverlegen i bydel Søndre Nordstrand vil kommentere smitteoppblomstringen.
Hverken bydelsdirektøren eller bydelsoverlegen i bydel Søndre Nordstrand vil kommentere smitteoppblomstringen.

Id-feiring lå bak oppblomstring av koronasmitte i Søndre Nordstrand

Mandag 8. juni kom meldingen om 81 nye koronasmittede i Oslo. Dette var en tredobling fra uken før. 36 av de smittede er bosatt i bydelen Søndre Nordstrand.

Publisert

Utad ble ikke grunnen til smitten oppgitt, men dette kommer fram i interne eposter, ifølge Dagen.

Årsaken til de nye smittetilfellene i Søndre Nordstrand bydel kommer likevel fram i en epost avisen har fått tilgang til.

«Dere har sikkert lest og/eller hørt nyhetene i helgen om at vår bydel nå er på smittetoppen i Oslo», skriver bydelsdirektør Monica Nordmoen i Søndre Nordstrand.

Vil ikke kommentere

Eposten er sendt til faste medlemmer av bydelsutvalget og komiteene i bydelen.

— De fleste nye tilfellene er knyttet sammen gjennom familienettverk, og smitte har skjedd gjennom bla id-feiring og en større sosial samling i Pakistan, fremgår det i eposten.

Nordmoen ønsker ikke å kommentere saken, men viser til bydelsoverlegen. Bydelsoverlege Anne Stine Garnes i Søndre Nordstrand viser til taushetsplikten.

— Vi kan ikke gå ut i mediene med detaljer om smittetilfeller av hensyn til personvern og taushetsplikten, sier hun.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS