De ansatte ved Blå Kors kontaktsenter i Maribos gate i sentrum vil dele ut mat og omsorg gjennom hele jula.
De ansatte ved Blå Kors kontaktsenter i Maribos gate i sentrum vil dele ut mat og omsorg gjennom hele jula.

Blå Kors utvider juleåpning og matutdeling til rusavhengige i Maribos gate i sentrum

Julefesten for rusavhengige er avlyst hos Blå Kors. Men ved kontaktsenteret i Maribos gate utvides åpningstidene i jula. — Da kan vi ta imot flere mindre grupper og gi mat og omsorg, sier Kjetil Haga i Blå Kors.

Publisert

— Vi gjør alt vi kan for å opprettholde aktiviteter innenforsmittevernreglene. Vi endrer og utvider våre tilbud for å nå så mange som mulig, sier divisjonsdirektør Kjetil Haga i Blå Kors.

Hvert år pleier Blå Kors å arrangere julefest for rusavhengige. Men det går ikke i år. Også alle andre alternative julefeiringer for Oslos vanskeligstilte er i år avlyst på grunn av korona.

— Behovet for en matkasse er stort

Mandag denne uken ble samtlige partier i bystyret enige om å fordele drøyt 400.000 kroner på utvalgte organisasjoner. Det er penger som vanligvis er brukt er blitt brukt til julemiddagen for vanskeligstilte og rusavhengige i Oslo rådhus.

Nå legges det opp til utvidet åpningstid ved Blå Kors-senteret senteret i Maribos gate gjennom hele julehøytiden. Det betyr at organisasjonen skal klare å gi mat og omsorg til flere, opplyser Haga.

Frelsesarmeen bruker ekstra penger fra bystyret til utdeling av mat fra foodtruck.
Frelsesarmeen bruker ekstra penger fra bystyret til utdeling av mat fra foodtruck.

—  Vi går nå inn i en måned som er ekstra vanskelig for dem som har lite å rutte med. Det gjør at behovet for å få en matkasse bare blir større og større jo nærmere vi kommer julaften, sier Haga.

Blå Kors-direktøren forteller også om mange henvendelser fra folk som ønsker å bidra til at andre får en bedre jul, både fra privatpersoner og næringslivet.

Frelsesarmeen bruker ekstra penger på foodtruck

— Koronasituasjonen gjør at vi oppfordrer til å gi gavekort eller penger, fremfor fysiske gaver. Det er slik at vi pakker om alle gaver for å kvalitetssikre innhold, men i år har vi færre frivillige som kan stille opp på grunn av koronasituasjonen, sier Haga.

Også Frelsesarmeen er takknemlige for de ekstra pengene fra den avlyste julemiddagen i Rådhuset. Det kan gjøre jula litt bedre for folk som sliter.

— Pengene vil bli brukt til foodtrucken vår, som vil være til stede på gata for å spre juleglede - såvel som til å holde dørene åpne på tiltakene våre gjennom jula. Fra foodtrucken har vi delt ut langt over 50.000 måltider nå i koronatiden allerede, sier Geir Smith-Solevåg, kommunikasjonssjef i Frelsesarmeen.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS