Her er en liste over steder du kan gå for å levere julegaver til de som trenger det.

Ikke alle har noen å dele julekvelden med. Her kan du levere julegaver og varme klær til dem som trenger det

Ikke alle har noen å feire, spise middag eller dele varme, lune julekvelder sammen med. Her er en oversikt over steder du kan gå for å levere julegaver til de som trenger det ekstra mye.

Publisert

Jula nærmer seg, men det samme gjør også kulda, mørket og en svært vanskelig årstid for veldig mange. Med nedstengte butikker, tapte inntekter og sosiale stengsler, er det mange som har behov for litt ekstra hjelp i år.

Det samme gjelder også de som bor på gata, som mangler et hjem, eller ikke har en lun og varm familie å tilbringe tiden sin sammen med.

Om ikke lenge treffer det hardeste, kaldeste været inn over hovedstaden. Da kan det være fint å donere en varm jakke eller et pledd til noen som vil trenge det ekstra mye.

Her er en liste over steder du kan gå for å levere en julegave til noen som trenger det ekstra, ekstra mye.

Blåkors

Hos Blåkors' lokaler i Mariboes gate 4 nede i sentrum kan du levere julegaver flere dager i uken. Gavene må være nye, pakket inn og helst merket med kjønn og størrelse dersom det er relevant for innholdet i gaven. Dørene er åpne for å ta imot gavene fra mandag til fredag klokken 08:00- 13:00 og på lørdager fra klokken 08:30- 12:30.

Fattighuset

Fattighuset deler ut mat og klær til vanskeligstilte, og tar også imot julegaver.

Fattighuset på Grønlandsleiret 39 deler ut mat via ferdigpakkede poser onsdager og fredager til alle som trenger det. Her tar de også imot julegaver. Gavene skal ikke være innpakket, og kan leveres på onsdager mellom klokken 16:00-20:00 og på lørdager fra klokken 12:00-18:00.

For de som ikke har mulighet til å oppsøke fattighuset selv, kan man donere penger via Vipps 12901, øremerket "julegaver”. Beløpet går direkte til organisasjonen.

Nordic Choice Hotels

I hotellobbyen til Clarion The Hub i Oslo sentrum kan du levere gaver under juletreet under hotellets åpningstid.

Initiativet "Ensomt juletre søker gaver" samlet inn hele 53 722 gaver under 190 juletrær i hotellene til hotellkjeden Nordic Choice Hotels i 2019. I år fortsetter de tradisjonen. Slik gir du en gave: Kjøp en gave og pakk den inn. Merk den med aldersgruppe og et diskré hint til hvem gaven kan passe til. Dra innom et av de 11 hotellene i Oslo som har juletre for gaveinnsamling i lobbyen, og legg gaven under juletreet. Alle gavene blir donert til Frelsesarmeen, Barnas Stasjon, Stiftelsen Sykehusbarn og Røde Kors.

Ikke alle hotell har trærne oppe like lenge, så for å være sikker på at du kommer til et pyntet tre, ta turen en gang mellom 1. og 16. desember.

Gateteam Oslo

Gateteam Oslo møter på Jernbanetorget hver onsdag kl 18. Her deler de ut soveposer, sko, varme klær, mat, varm drikke og andre nødvendigheter. De tar imot bidrag via hjemmesiden. I koronatiden stiller de med ambulerende team som går rundt i gatenne og deler ut ferdiglagde poser.

Spleis-aksjoner

Det er flere som organiserer innsamlingsaksjoner via nettstedet spleis.no. I år arrangeres blant annet en spleis med julegaver til alle Erlik Oslo-selgere, som hittil har samlet inn over 230 000 kroner, en spleis for julebord til folk i en vanskelig livssituasjon i lokalene til Maritakaféen i Tollbugata 11, og en spleis for mat, pledd og smittevernsutstyr til hjemløse gjennom lokalene til Blitz.

En annen spleis er opprettet for brukerne ved Prindsen mottakssenter i Storgata 36C. Mottakssenteret er et lavterskeltilbud for rusavhengige i Oslo sentrum, og spleisen samler inn penger til ullundertøy, truser, sokker, joggebukser og t skjorter til brukerne før jul.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS