Mannen som skjøt rundt seg på utestedet Blå, er dømt for en rekke alvorlige voldshandlinger tidligere. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Mannen som skjøt rundt seg på utestedet Blå, er dømt for en rekke alvorlige voldshandlinger tidligere. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Dømt for sju drapsforsøk ved utestedet Blå - ankesaken starter tirsdag

Oslo tingrett dømte en 26 år gammel mann for sju drapsforsøk ved utestedet Blå på Grünerløkka i 2017. Tirsdag starter ankesaken i Borgarting lagmannsrett.

Publisert

Ifølge tiltalen avfyrte den da 24 år gamle mannen tre skudd mot personer som sto utenfor inngangspartiet til utestedet Blå i Brenneriveien på Grünerløkka natt til 9. juli 2017.

Mannen avfyrte tre skudd mot sju personer. Tre av dem ble ikke truffet, en ble truffet av streifskudd. De tre øvrige fikk skuddskader.

Tidligere dømt for vold

Da saken gikk for Oslo tingrett i februar, ble mannen dømt til forvaring i elleve år med en minstetid på sju år og seks måneder. Han ble dømt for totalt sju drapsforsøk, men også flere tilfeller av vold og trusler.

Under rettssaken erkjente tiltalte skytingen, men ikke straffskyld for drapsforsøk. Han anket dermed skyldspørsmålet til lagmannsretten som nå skal behandle hele saken samt straffeutmålingen på nytt.

Det er satt av fire dager til rettssaken mot 26-åringen som også tidligere har blitt straffedømt for grov vold, ran, narkotikabesittelse, vold mot politiet og en rekke trusler mot både politifolk og sivile.

Powered by Labrador CMS