Plan- og bygningsetaten mener plasseringen av den nye brannstasjonen mellom Havnelageret og vegtrafikksentralen til Statens vegvesen gjør at den er er godt koblet til sentrumsstrukturen.

I dag gir plan- og bygningsetaten grønt lys til nye Sentrum brannstasjon i Bjørvika

Dagens hovedbrannstasjon på Arne Garborgs plass må rives for å få plass til det nye regjeringskvartalet. Fremdriften til regjeringskvartalet har derfor vært avhengig av at nye Sentrum brannstasjon blir realisert raskt.

Publisert

— Det er svært viktig at nye Sentrum brannstasjon i Bjørvika blir bygget så raskt som mulig, sier direktør i plan- og bygningsetaten, Siri Gauthun Kielland, i en pressemelding.

I planene for nytt regjeringskvartal står det at brannstasjonen skal flyttes og være operativ senest innen utgangen av juni 2023.

Les også: Brigadesjefen om skogbrannen: — Jeg var overrasket over hvor fort denne spredte seg

Den nye brannstasjonen vant en åpen arkitektkonkurranse med 103 innsendte forslag. Vinneren var det danske arkitektkontoret Gottlieb Paludan Architects.

Vil sikre fortsatt god brannberedskap

Brannstasjonen skal bygges i Bjørvika, ved Festningsallmenningen.

— Vi mener plasseringen mellom Havnelageret og vegtrafikksentralen til Statens vegvesen er godt koblet til sentrumsstrukturen. Samtidig er det kort vei til tunnelsystemet. De andre eksisterende brannstasjonene i Oslo vil sammen med nye Sentrum brannstasjon sikre en fortsatt god brannberedskap, understreker Gauthun Kielland.

Oslo kommune har vurdert at en byggesak med søknad om dispensasjoner fra blant annet formål og plankrav var en løsning for å få prosjektet i mål.

En synlig brannstasjon

Den nye brannstasjonen som nå skal bygges er resultatet av en åpen arkitektkonkurranse med 103 innsendte forslag. Vinneren var det danske arkitektkontoret Gottlieb Paludan Architects.

Ifølge plan- og bygningsetaten er en viktig forutsetning for utformingen at brannstasjonen og brann- og redningsetatens arbeid skal være synlig for samfunnet. Derfor er det jobbet detaljert med fasader og uttrykk for å bygge oppunder denne åpenheten. Spesielt gjelder dette for vognhallen som har godt innsyn, skriver plan- og bygningsetaten i pressemeldingen.

Brann- og redningsetatens arbeid skal være synlig for samfunnet. Derfor er det jobbet detaljert med fasader og uttrykk for å bygge oppunder denne åpenheten.

Henvender seg til byen og fjorden

«Brannstasjonens åpne og eksponerte vognhall og delvis åpne vaskehall vil formidle byggets innhold på en svært god måte. Vognhallens henvendelse mot byen og fjorden er en god arkitektonisk løsning», skriver etaten.

Kommunen ønsker at den nye brannstasjonen skal gi gode muligheter for spennende visninger for barnehager, skoler og andre grupper i brannstasjonens første etasje.

Det er Omsorgsbygg Oslo KF som er byggherre for nye Sentrum brannstasjon.

Powered by Labrador CMS