En venninnegjeng fra Hasle fikk æren av å ta det første badet på Operastranda fredag formiddag.

— Operastranda er helt, helt fantastisk! Helårsbadende venninner fra Hasle ble de første badegjestene

— Vi kommer helt sikkert tilbake! Det er dommen de sju tenåringene fra Hasle kom med da de ble de aller første badegjestene til å legge på svøm ut fra Oslos nye sandstrand - Operastranda.

Publisert

— Vi har gledet oss til at denne stranda skulle åpne. Vi har savna en strand midt i byen som det er enkelt å komme til og denne har blitt kjempefin. Den er fantastisk, sier venninnegjengen unisont til VårtOslo.

Jentene fra Hasle er i alderen 13 til 14 år 13 og har badet jevnt og trutt siden januar. Fra isbading via markavann til fjorden, har de svømmeglade Hasle-jentene virkelig peiling på hva de snakker om.

— Hadde vært kult med en badeflåte til

Fredag kom årets høydepunkt i badingen. Etter å ha vunnet en fotokonkurranse i regi av Bjørvikaforeningen, fikk ta det første offisielle badet under åpningen av den splitter nye Operastranda mellom operaen og Munchmuseet.

Badeleker må til når en skal åpne en helt ny strand midt i byen.

Hasle-jentene har som sagt badekompetansen i orden. Derfor var det naturlig å stille dem ett viktig spørsmål om den nye badestranda i hovedstaden.

Er det ikke noe dere savner her?

— Det hadde vært kult med en badeflåte til, men ellers synes jeg stranda har alt den trenger, sier Afifa (14) til VårtOslo.

Venninnegjengen fra Hasle mener Operastranda har blitt en fantastisk strand. Fra venstre Ida, Sofie, Sigrid, Afifa, Sanna, Anna og Lisa.

Selv om de etterlyser enda en badeflåte, var det altså terningkast seks fra de garvede utendørsbaderne. Dette er et sted jentene fra Hasle vil komme tilbake til mange ganger i sommer.

— Optimal strand for barn og ungdom

— Det er utrolig bra at vi får en strand midt i byen. Nå slipper vi reise så langt for å ta et bad. Jeg er sikker på at mange vil synes dette er et perfekt sted å ta et bad, mener venninnene Sanna og Sofie.

Venninnene fra Hasle storkoste seg på Operastranda fredag formiddag.

— Akkurat nå er det jo perfekt å bade. Både været og temperaturen i vannet ber jo om at du ligger på stranda, smiler jentene fra Hasle.

Den nye Operastranda er bygget i to avdelinger. En for barn og mindre svømmedyktige og en for de eldre med bedre svømmeferdigheter. Leder for det sentrale ungdomsrådet i Oslo, Sarah Khalid (18), mener stranda er perfekt for byens barn og unge.

— Denne dagen har jeg ventet lenge på. Denne stranda kommer til å bli et velkomment tilbud til barn og unge her i byen. Den sentrale beliggenheten gjør at nå kan alle få muligheten til å ta seg en tur på stranda, uten å måtte reise langt vekk, sier hun.

Mange osloborgere hadde funnet veien til åpningen av Operastranda fredag. Utover sommeren kan det bli flere som får stifte kjennskap med den nye stranda midt i byen.

Khalid tror også timingen på åpningen, i starten av gjenåpningen av Olso etter koronaepidemien er et fantastisk godt tidspunkt å åpne et slikt tilbud på.

— Dette er akkurat hva vi trenger nå. En åpen møteplass hvor barn og unge kan møtes, hygge seg etter mange måneders nedstenging av samfunnet. Dette tror jeg kommer til å bli et populært badested, slår lederen av det sentrale ungdomsrådet fast.

Powered by Labrador CMS