Godt med folk på Operastranda i Bjørvika da den åpnet i dag. Oslo har fått en sandstrand helt innerst i fjorden.

Her bader folk fra Operastranda. Byens nyeste attraksjon er en knallsuksess fra første stund!

Oslo er enda en attraksjon rikere - Operastranda er åpnet innerst i Bjørvika. Fra første stund var det folksomt ved byens nye sandstrand. I morgen er det meldt 29 grader i lufta, så det er bare å pakke badesakene!

Publisert

Stor festivitas og høytidelig åpning av en ny sandstrand har neppe skjedd før i Oslos historie.

Men presis klokken 11 var ordfører Marianne Borgen (SV), næringsbyråd Victoria Marie Evensen (Ap) og direktør i Hav Eiendom, Kjell Kalland, på plass og åpnet Operastranda.

— Skal være inkluderende samlingssted

— Operastranda blir en fantastisk ny bystrand i Oslo. Vi ønsker spesielt at barn og unge skal føle seg hjemme her, sa leder i Bjørvikaforeningen, Ida Gravdal Haldorsen, til VårtOslo før åpningen.

Denne jentegjengen var blant de aller første ut i vannet og Bjørvika da den nye Operastranda åpnet. Og det varme været fortsetter i morgen.

— Oslos nye bystrand skal være et inkluderende samlingssted, der alle skal kunne trives uavhengig av alder, svømmeferdigheter eller funksjonsgrad, sier Hav eiendom-direktør Kjell Kalland.

Arbeidet med å transformere den gamle verfttomten til vakre Operastranda, har vært krevende, ikke minst på grunn av svært høye krav til miljø og kvalitet, skriver Hav eiendom på sin nettside.

Resirkulert gatestein til Operastranda

Det har dukket opp rester og spennende funn fra verftsvirksomheten. Forurensede masser er fjernet og erstattet av nye, rene masser, opplyser det kommunalt eide selskapet.

Direktør Kjell Kalland i Hav Eiendom, næringsbyråd Victoria Marie Evensen (Ap) og ordfører Marianne Borgen (SV) sto for høytidelig åpning av Operastranda i Bjørvika.

100 år gammel brostein er funnet og tatt i bruk i utformingen av stranden, sammen med gjenbrukt brostein fra København og Aker Brygge.

Smågatestein som ble funnet i arbeidet med Stasjonsallmenningen er tatt i bruk som tilpasningssteiner. Så mye som 90 prosent av steinen i gangveier og på stranden er gjenbrukt stein.

Powered by Labrador CMS