Tradisjon tro skal Oslo Badstuforening fyre opp et flytende St. Hansbål også neste sommer. Nå kan du være med å bestemme hva som skal brennes.
Tradisjon tro skal Oslo Badstuforening fyre opp et flytende St. Hansbål også neste sommer. Nå kan du være med å bestemme hva som skal brennes.

Hvordan skal sankthansbålet i Bjørvika se ut neste år? Det kan du være med å bestemme

Oslo Badstuforening har tidligere brent en mann, to hester og et ekorn. Hva blir det neste sankthansbålet? – Det er mange kreative og kule forslag, sier generalsekretæren i Oslo Badstuforening.

Publisert

Nå kan du være med å bestemme hva som skal brennes ved neste St. Hansaften. Det oppfordrer Oslo Badstuforening i et innlegg på sine Facebook-sider

Har brent mann, hest og ekorn

Tradisjonen tro skal Oslo Badstuforening fyre opp et flytende sankthansbål også neste sommer. Tidligere har osloborgere kunnet samle seg i Bjørvika for å se bålet i form av både en mann, en hest og et ekorn gå opp i flammer. 

Ekornbrenningen, som egentlig var planlagt i fjor, måtte imidlertid utsettes til i denne sommeren på grunn av bålforbudet i 2023. Resultatet var spektakulært, og store folkemengder samlet seg for å se det legendariske bålet forrige måned.

Ekornet måtte overvintre til denne sommeren på grunn av bålforbudet i fjor sommer.

Havfrue og Donald Trump

I et Facebook-innlegg ber nå Oslo Badstuforening oslofolket om å komme med sine forslag til hva som skal brennes ved neste års St. Hans. Denne oppfordringen har hovedstadens innbyggere tatt på alvor, og innlegget har til nå rundt 50 forslag. 

Blant dem er blant annet havfrue, en rev og til og med den amerikanske eks-presidenten, og nå presidentkandidat, Donald Trump.

– Det er mange kreative og kule forslag. Vi snakker masse om det i badstuforeningen, og folk har ulike favoritter, sier generalsekretær i Oslo Badstuforening, Ragna Marie Fjeld.

Generalsekretær i Oslo Badstuforening, Ragna Marie Fjeld, sier de har fått inn mange kreative og kule forslag.

– Ikke passende 

Fjeld røper at hun synes forslaget om å brenne en rotte er spesielt morsomt. 

– Det er jo så mange rotter i Oslo. Nå må de brennes, ler hun.

Om forslaget om å brenne den amerikanske eks-presidenten sier hun at situasjonen nå er litt annerledes. 

– En ting som har endret seg siden forslaget kom, er at det ikke er helt passende å lage et Trump-bål.

Dette i forbindelse med attentatet på den tidligere presidenten forrige uke.

«Stakkars dyr»

Badstuforeningen har tidligere kun brent "levende" ting. Selv om det ikke står spesifisert i innlegget at det er slike forslag de ønsker, er det en som reagerer. 

«Stakkars dyr... kan dere ikke brenne grønnsaker istedenfor?», skriver vedkommende i kommentarfeltet. 

Fjeld presiserer at det ikke er et krav.

– Det må ikke det, men det er jo litt gøy at man brenner noe som er "levende". 

– Mange har meldt seg

Byggingen av det så langt ukjente motivet begynner 29. august. Juryen vil før den tid velge den idéen de synes er best, og den som vinner kan glede seg over en flott premie.

Den beste idéen får nemlig en privat badstuøkt for inntil 12 personer på Sollerudstranda på Lysaker, skriver de i innlegget. 

Badstuforeningen inviterer også frivillige til å være med på byggingen av neste års bål. 

– Det er mange som allerede har meldt seg, men det er fortsatt plass til flere, sier Fjeld.

Powered by Labrador CMS