Til venstre nedtråkket og gjørmete gressplen i Nedre Foss Park under Vulkan Open Air i slutten av august. Til høyre brannbamsen Bjørnis som inntar området lørdag, visse plassbegrensninger for gratisarrangementet i sin helhet til tross.

Slik så Nedre Foss park ut under festivalen i august. Nå får Bjørnis, barn og brannvesen mindre boltreplass: – Har fått noen utfordringer

– Den totale belastningen har ført til dette, ifølge bymiljøetaten.

Publisert

Denne lørdagen, den 21. september, inviterer Oslo brann- og redningsetat til åpen dag for hele familien mellom klokken 11.00 og 14.00 i Nedre Foss park ved Vulkan.

– Som seg hør og bør, vil det være mange aktiviteter for barna. Konkurranser, Bjørnis-show, både nye og gamle brannbiler vil være utstilt, spyling med brannslanger og mye mer, opplyser brannetaten i et innlegg på Facebook, der de samtidig ikke legger skjul på at det er et lite skår i gleden:

– Vi har dessverre fått vesentlig mindre plass enn det vi har hatt tidligere. Dette skyldes at gressplenen i parken er nysådd, og den kan derfor ikke benyttes. Vi skal gjøre vårt aller beste for at det skal gå så knirkefritt som mulig, men vi vil gjøre dere oppmerksomme på at det kan bli trangt om plassen.

– Gleder oss

Den populære brannbamsen og publikumsmagneten Bjørnis stiller blant annet til åpen dag på innskrenket område og gjennomfører sceneshow, i tillegg blir det mulighet for barna å sitte i brannbil, gjennomføre kunnskapsløype og spyle med skikkelig brannslange.

– Når det gjelder åpen dag, så gleder vi oss. Vi har fått noen utfordringer med tanke på selve gresset, men tror vi skal klare å skape et godt arrangement uansett, forsikrer kommunikasjonssjef Sigurd Folgerø Dalen i Oslo brann- og redningsetat overfor VårtOslo.

– Vi lener oss på utsagnet «der det er hjerterom er det husrom» i så måte, legger han til.

Festivalområde

Det 14.000 kvadratmeter store parkområdet rett øst for Vulkan, mellom Studentsiloen og Grünerbrua, utgjør Nedre Foss park.

Grøntområdet på stedet med den store gressletta langs Akerselva, hadde altså behov for utskifting.

Blant annet i slutten av august var det svært gjørmete scener på gressmatta da tusenvis av festivalgjengere i og etter styrtregn tok seg frem på våt mark under musikkfestivalen Vulkan Open Air som pågikk i to dager fra 23. til 24. august.

– Større rehabilitering

På spørsmål om det er dette som har medført behov for utskifting og gjort såing av gress nødvendig, svarer bymiljøetaten følgende:

At det bøttet ned store mengde nedbør på kort tid mens det pågikk festival for flere tusen publikummere, satte sine spor på underlaget.

– Den totale belastningen på parkområdet ved Nedre Foss park har ført til at det nå i høst var planlagt en større reetablering i samarbeid med en av arrangørene som leier arealet.

Publikum i Nedre Foss park under Vulkan Open Air.

Det opplyser pressevakt Hanne Sofie Fremstad.

Den åpne plassen med granittdekke like ved er tilgjengelig for bruk under brannvesenets åpne dag.

Powered by Labrador CMS