Anleggsmaskiner sto delvis under vann ved Frognerkilen fredag.

Veltede trær og oversvømmelser skapte kaos i byen da «Lillian» herjet

Restene av stormen «Lillian» traff kysten langs store deler av Oslofjorden fredag, noe som bød på en rekke utfordringer for flere.

Publisert

Uværet «Lillian» kom feiende over Østlandet, Oslo inkludert, fredag. 110-sentralen kunne melde om at Oslo brann- og redningsvesen hadde måttet rykke ut til flere vindrelaterte hendelser for bindelse med at trær hadde blåst over ende og havnet over blant annet vei og ledninger.

Den høye vannstanden førte til at anleggsmaskiner med ett befant seg delvis under vann ved Frognerkilen fredag.

Blant annet måtte brannvesenet ta turen til Alfasetveien, Tøyenhagen, Sinsenterrassen, Stovnerveien, E18 inngående ved Ulvøya, Grefsen skole og Helgesens gate i denne anledning.

– Det er flere trær som har blåst over ende steder vi ikke vi har vært på, men de vi har vært på har gått over veien eller ledningene. Det har ikke vært helt stans, så vidt jeg vet, men spesielt når det ligger trær ut i veien på E18, så er ikke det bra, siden det kjøres i høy hastighet, sa vaktkommandør Tor Audunhus ved Oslos 110-sentral til VårtOslo fredag kveld.

Lars Ove fra firmaet Anleggsservice øst ser til maskinene som står delvis under vann ved Frognerkilen fredag ettermiddag.

– Vil fortsette å gå ned

– Vinden er i minking og dreier seg mer sørvestlig. Den verste vinden er nok over. Det blir roligere nå fremover. De fleste bygene har også passert, sa vakthavende meteorolog, Haldis Berge, fredag kveld og kunne melde om at det verste sannsynligvis var over.

Vannstanden var høy blant annet ved Frognerkilen fredag.

– Vi hadde sendt ut gult farevarsel for vannstanden, men den har allerede gått ned og kommer til å fortsette å gå ned, la hun til.

Det bruste godt i Akerselva fredag kveld. Her ved Vulkan.

Vindutsatt festival ved flomstore Akerselva

Vannføringen i Akerselva har siden fredag kveld ligget på om lag 19,5 kubikkmeter per sekund, ifølge NVE.

Et steinkast unna den flomstore elva foregikk det samtidig med uværet musikkfestival med Vulkan Open Air, som arrangeres fredag og lørdag.

Inngjerdingen ble blåst over ende av vinden opptil flere ganger.

Her blåste vinden gjerdene rundt over ende og rev med seg telt ved inngangen til festivalområdet ved Nedre Foss gård.  

Festivalgåere under Vulkan Open Air måtte også forholde seg til vinden. Flere av gjerdene og telt ble blåst over ende av vinden gjentatte ganger.

Britisk storm

Vindkastene fra stormen «Lillian» kommer hele veien fra Storbritannia.

På deler av Østlandet ble det sendt ut gult farevarsel for kraftige vindkast samt fare for høy vannstand. 

Det var meldt lokalt kraftige vindkast på 18–22 meter i sekundet.

Powered by Labrador CMS