Bandet Ultralyd spilte på Rådhusplassen sist det var Dissimilis-festival.

Dissimilis markerer 40 år med maratonkonsert på Rådhusplassen

Til helgen braker Dissimilisfestivalen løs på Rådhusplassen første helg i juni. Over 200 Dissimilis-artister fra hele landet entrer scenen og byr på unikt mangfold.

Publisert

Dissimilisfestivalen ble arrangert første gang i 1991, og er en av Oslo eldste festivaler. Festivalen har siden 2019 vært en del av Musikkfest Oslo, og byr på musikk og underholdning i alle sjangre. Den er gratis og åpen for alle fredag og lørdag.

— Målet er å bidra til positiv synliggjøring, inkludering og et større kunstnerisk mangfold! skriver Dissimilis i en pressemelding.

Festival for 30. gang

Dette er Dissimilis

  • Dissimilis Nasjonale kompetansesenter i Bærum gir et tilrettelagt kulturtilbud innen musikk, dans og teater.
  • Dissimilis Norge er en interesseorganisasjon som ivaretar medlemsgrupper nasjonalt.
  • Dissimilis World er et nettverk for medlemmer og samarbeidspartnere over hele verden.

Dissimilis arbeider for at mennesker med utviklingshemming og andre funksjonsnedsettelser skal ha en plass i det kulturelle samfunnet som likestilte utøvere og mennesker. Dissimilis-elever får undervisning i musikk, dans og teater.

Festivalen arrangeres for 30. gang, og hele 38 band og grupper står på programmet. Konferansierer er Stian Barsnes Simonsen og Dean-Erik Andersen.

Det var fest på Rådhusplassen og god stemning i publikum sist Dissimilisfestivalen gikk av stabelen.

— Sprik mellom politisk intensjon og virkelighet

I tillegg til Dissimilis egne artister, spiller Blåsemafian opp sammen med Bjørn Tomren i et samarbeid med Norges Musikkorpsforbund. Lørdag klokka 15 markeres 40-års jubileet med over 3000 korpsentusiaster.

— Vi erfarer fortsatt et stort sprik mellom den politiske intensjonen om like muligheter for alle til et aktivt kulturliv, og den virkeligheten mennesker i vår målgruppe lever i, skriver Dissimilis i en pressemelding.

Powered by Labrador CMS