Snart er det klart for Miniøya i Tøyenparken igjen

– Mange av dagens barn har knapt opplevd å gå på konsert eller se en forestilling. Derfor skal Miniøya være en opplevelse hinsides hva de har sett for seg, sier Solveig Riiser, daglig leder i Miniøya.

Publisert

Temaet for årets festival er identitet, barna skal få en opplevelse av å være en del av noe større. De skal tre inn i en annerledes og inkluderende verden, hvor de oppmuntres til å løfte blikket, bli inspirert, overrasket og engasjert.

Musikk for barn er mye mer enn barnemusikk. Her kan barnet oppleve idolet sitt live for første gang og samtidig bli introdusert for en musikksjanger hun eller han kanskje ikke har hørt på før.

– Vår erfaring er at barn liker å bli utfordret på hva de liker, det ene ekskluderer ikke det andre. Vårt mål er å ta barn på alvor og tilby like høy kvalitet som på et tilsvarende arrangement for voksne, sier Solveig Riiser, daglig leder i Miniøya.

The Flying Seagulls

Til årets festival kommer blant andre Arif, Malin Pettersen, Hedvig Mollestad Trio, Daniela Reyes, Mandarinsaft, Du og jeg og vi 2-3-4, Daniela Reyes, Marja Mortensson og Miss Tati´s Eyemba.

The Flying Seagulls vil på sitt dedikerte område bruke klovning, magi, lek og aktivitet til å erstatte frykt og usikkerhet hos mennesker i krise både i Norge og verden over.

I samarbeid med Nasjonalmuseet kan barna besøke en Regnbueskog i Tøyenparken. Regnbueskogen er et fargerikt og inkluderende univers. Her blir trær til dansere og dansere til trær.

I tillegg kan er det mulig å spille jazz og improvisere på ulike instrumenter i Improbasens jazztelt. I et eget klassisk musikktelt finner du Oslo Quartet Series.

I et av festivalens mange aktivitetstelt kan barna lage sin egen tromme av andresorterings-malingsspann, for deretter å delta med i et stort trommetog ledet av Tøyen Orkesters trommeensemble.

Inkluderer de aller yngste

I 2022 utvider Miniøya målgruppen, og inkluderer for første gang de aller yngste (0-2 år) i utformingen av festivalprogrammet. De får et eget område i parken, i tillegg til flere forestillinger på scenen.

Området har fått navnet Minsteløkka, med en kunstpark skapt av det dans-norske designstudioet Nowhereland. I tillegg blir det Baby hiphop og Babydans i teltet på Minsteløkka.

Powered by Labrador CMS