Rosa buss. Raymond Johansen og eldre brukere.
Aldersvennlig transport innføres i nok en bydel. – De er så snille og hjelpsomme de gutta som kjører, de bærer og hjelper til og er blide.

Busstilbud for eldre innføres i bydel Østensjø. – Jeg kaller dem for englene mine

De såkalte rosa bussene utvides nå til å omfatte alle over 67 år i bydel Østensjø. Dermed er det populære tilbudet nå tilgjengelig i syv bydeler i Oslo.

Publisert

Fra i dag utvides tilbudet til bydel Østensjø. Dette betyr at alle beboere i Østensjø som har fylt 67 år nå vil kunne benytte seg av den populære bestillingstjenesten, samtidig som kunder fra de seks andre bydelene vil kunne reise til destinasjoner der.

– Rosa busser er ikke bare transport, det er også en møteplass. Å møte kjente og ukjente folk, føle frihet og å slippe isolasjon, det er folkehelse i praksis. Oslo skal være en god by for alle. Det betyr at vi også skal være en aldersvennlig by. Derfor er jeg så veldig glad for at tilbudet nå blir etablert på Østensjø, sier byrådsleder Raymond Johansen.

Aldersvennlig transport er et dør-til-dør-bestillingstransporttilbud som Ruter leverer i samarbeid med Oslo kommune. Transporten er tilgjengelig for kunder fra 67 år og oppover og er spesielt tilpasset personer som har utfordringer med å benytte det ordinære kollektivtilbudet.

På kryss og tvers i syv bydeler

Med fleksibilitet rundt reisetidspunkt og destinasjon kan kunden bestille reiser innenfor og på kryss og tvers av bydelene Østensjø, Nordre Aker, Vestre Aker, Sagene, Ullern, Alna og Bjerke.

– Ikke bare får de eldre i Østensjø nå dette tilbudet, men folk fra andre bydeler vil kunne reise dit. Eldste bruker av transporten er 102 år, det er jammen imponerende. Jeg har hørt historier om noen som har fått nye venner og til og med funnet kjærligheten på rosa buss, forteller byråd for helse, eldre og innbyggertjenester, Marthe Scharning Lund.

Fornøyde brukere

Aldersvennlig transport ble opprinnelig lansert som et pilotprosjekt i Bydel Nordre Aker i 2017. Prosjektet ble startet for å styrke transporttilbudet til de eldre i Oslo kommune og tilrettelegge for økt samfunnsdeltagelse.

Tilbudet ble godt mottatt og har i årene siden oppstarten blitt gradvis utvidet til nye bydeler.

– Dette har vært etterlengtet i Østensjø. Vi har en stor eldrebefolkning, og jeg er glad for at vi nå får dette tilbudet i vår bydel, sier leder for Østensjø bydelsutvalg, Bjørn Strøm.

– Snille og hjelpsomme

Ruter får også svært gode tilbakemeldinger om pratsomme og behjelpelige sjåfører.

– De er så snille og hjelpsomme de gutta som kjører, de bærer og hjelper til og er blide, sier en av brukerne (83), fra Sagene.

– Jeg kaller dem for englene mine. De liker å snakke med passasjerene, så det gjør vi hver gang, og vi har blitt kjent med dem, sier en annen av brukerne (86) fra Vestre Aker.

Powered by Labrador CMS