Rektor Svein Stølen og Universitetet i Oslo har ikke klart å bruke åtte av 13 millioner kroner som ble gitt i koronastøtte.

UiO klarer ikke bruke opp koronapenger. Ber om å få overføre åtte millioner til neste år

Universitetet i Oslo klarer ikke bruke opp åtte millioner av koronakronene de fikk. Nå ber UiO om å få overføre ekstrabevilgning til koronatiltak for studentene i 2021 til bruk i 2022.

Publisert

Totalt bevilget Kunnskapsdepartementet iløpet av 2021 288,5 millioner kroner til ulike studentrelaterte ekstratiltak i forbindelse med pandemisituasjonen, skriver Khrono.

En av utdanningsinstitusjonene som fikk ekstra penger var Universitetet i Oslo (UiO). Bruken skal innrapporteres til Kunnskapsdepartementet, og skulle vært brukt i inneværende år.

OsloMet anslår å bruke mesteparten

Men nå klarer ikke UiO å bruke åtte av de 13 millionene som ble gitt i koronastøtte. Viserektor for utdanning, Bjørn Stensaker, mener midlene har vært svært viktige for UiO.

— Å bruke studenter som læringsassistenter er noe vi tenker både kan være en meningsfull jobb for dem og de kan i tillegg ha en veldig positiv effekt på å styrke kapasiteten på undervisningen, sier Stensaker til Khrono.

OsloMet er en av institusjonene som i sin rapport datert 1.oktober, anslår at de vil bruke opp størst andel av de tildelte midlene.

Ifølge egen prognose vil universitetet ha brukt opp 8 av 11 millioner innen utgangen av 2021.

«Dette til tross for at fakultetene har arbeidet iherdig med å igangsette tiltak hvor studenter lønnes for faglig oppfølging av studenter», skriver OsloMet i rapporten.

Powered by Labrador CMS