Politiets innsatsleder Arve Røtterud (til h.) og to kolleger rykket sammen med flere patruljer ut til Lindeberg etter slagsmålet mandag.
Politiets innsatsleder Arve Røtterud (til h.) og to kolleger rykket sammen med flere patruljer ut til Lindeberg etter slagsmålet mandag.

15-åringen siktet for drapsforsøk på Lindeberg varetektsfengsles i ytterligere en uke

15-åringen, som mener han handlet i selvforsvar, er for tiden i et høysikkerhetsfengsel på Romerike for mindreårige innsatte. Der er han også underlagt brev- og besøkskontroll.

Publisert

15-åringen som er siktet for drapsforsøk på en 14-åring på Lindeberg, er i Oslo tingrett varetektsfengslet i ytterligere én uke, skriver Avisa Oslo.

En 14 år gammel gutt ble påført alvorlige stikkskader under en slåsskamp på Lindeberg mandag forrige uke. Han ble senere funnet på en buss ved Furuset senter, og skal nå være utenfor livsfare.

15-åring erkjenner ikke straffeskyld

Retten mener det er en reell mulighet for at den drapssiktede 15-åringen kan forspille bevis ved å påvirke vitner hvis han løslates nå.

«Retten legger til grunn at siktede både vet hvem han skal kontakte og at han mest sannsynlig kommer til å gjøre det», står det i fengslingskjennelsen.

15-åringens forsvarer, Bjørn Rudjord, sier at hans klient ikke erkjenner straffskyld.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS