En 14-åring ble mandag stukket ned rett utenfor inngangen til T-banestasjonen på Lindeberg. Gutten rømte fra stedet og kom seg på en buss, før han ble tatt hånd om av ambulansearbeidere ved Furuset senter
En 14-åring ble mandag stukket ned rett utenfor inngangen til T-banestasjonen på Lindeberg. Gutten rømte fra stedet og kom seg på en buss, før han ble tatt hånd om av ambulansearbeidere ved Furuset senter

15-åring siktet for drapsforsøk på Lindeberg hevder han handlet i selvforsvar

15-åringen som er siktet for drapsforsøk på en 14-åring på Lindeberg i Oslo mandag, mener han handlet i selvforsvar. 14-åringens bistandsadvokat avviser det.

Publisert

Det sier 15-åringens advokat til Avisa Oslo. Bakgrunnen skal være en langvarig konflikt mellom 15-åringen og 14-åringen.

– Jeg vil anta at det har vært en form for konflikt mellom de to. Men min klient mener at han handlet i selvforsvar, sier 15-åringens forsvarer, advokat Bjørn Rudjord.

14-åringen ble påført alvorlige stikkskader under slåsskampen på Lindeberg mandag formiddag. Han ble senere funnet på en buss ved Furuset senter.

Utenfor livsfare

Oslo tingrett ga tirsdag politiet støtte i at det er skjellig grunn til å mistenke gutten for drapsforsøk, men ga politiet bare medhold i én ukes varetekt og ikke to slik politiet ba om. Gutten ble også underlagt brev- og besøkskontroll. Den fengslede 15-åringen nekter straffskyld.

14-åringen er utenfor livsfare, men var fredag fortsatt innlagt på sykehus, ifølge Avisa Oslo. Guttens bistandsadvokat Sverre Ulstrup avviser forklaringen om selvforsvar.

– Ut ifra det min klient har sagt til meg var det ikke selvforsvar, sier Ulstrup, som ikke ønsker å gi ytterligere kommentarer i saken.

15-åringen er i varetekt på Ungdomsenhet øst på Eidsvoll på Romerike. Dette er et høysikkerhetsfengsel for mindreårige innsatte.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS