Hvis du bor innenfor dette røde området bør du koke vannet fra og med i dag, anbefaler Oslo kommune.

Bor du innenfor dette området bør du koke vannet

Oslo kommune anbefaler nå alle som bor i områdene Voksenåsen, Voksenlia, Tryvann og Frognerseteren om å koke vannet før bruk. Årsaken er funn av bakterier etter vannprøver.

Publisert

I en pressemelding fra Oslo kommune anbefaler vann- og avløpsetaten alle i disse områdene å koke drikkevannet fra og med torsdag 4. august, på grunn av funn av bakterier.

Dette innebærer at alt vann som skal i munnen må være kokt først. Det gjelder vann som skal drikkes, men også vann som for eksempel brukes i kaffetrakter, til å lage isbiter med eller til å pusse tenner med.

Årsaken til kokeanbefalingen er funn av intestinale enterokokker og forhøyet nivå av koliforme bakterier i vannprøver. Ved slike hendelser varsles det om kokeanbefaling rutinemessig ifølge føre-var prinsippet.

Ifølge Norsk Helseinformatikk er enterokokker bakterier som normalt finnes i tarmen, og som sjelden gir infeksjoner hos friske. Hos personer med svekket immunsystem kan det føre til infeksjoner som urinveisinfeksjon, infeksjon i sår, og blodforgiftning.

For tidlig å si når kokeanbefaling oppheves

Oslo kommune anbefaler å koke alt vann som skal i munnen. Dette gjelder også vann som skal brukes i kaffe eller lages isbiter av.

Kokeanbefalingen er i samråd med helsemyndighetene. Alle berørte har fått varsel på SMS.

— Vi vet foreløpig ikke grunnen til forurensingen, men vi gjør det vi kan for å avdekke årsaken, sier seksjonsleder for vanndistribusjon i vann- og avløpsetaten, Bjørn Rosseland.

Vann- og avløpsetaten følger situasjonen nøye og tar vannprøver i området jevnlig de nærmeste dagene. Det er for tidlig å si noe om når kokeanbefalingen vil bli opphevet. Det tidligste mulige tidspunktet er søndag 7. august, dersom vannprøvene de neste dagene ikke viser tegn til forurensning.

Kokeanbefalingen gjelder for området i rødt på kartet. Du kan også søke opp egen adresse.

Se kartet her.

Powered by Labrador CMS