På årsdagen for den russiske invasjonen av Ukraina vil det bli arrangert en stor solidaritetsmarkering med fakkeltog på Eidsvolls plass.

50 partier og organisasjoner stiller fredag opp ved Stortinget. De markerer avsky mot Russlands invasjon av Ukraina

Fredsbønn i Trefoldighetskirken på Hammersborg og stor solidaritetsmarkering med fakkeltog utenfor Stortinget. Dette er blant noe av det som skjer i Oslo som markering av årsdagen for russisk invasjon av Ukraina.

Publisert

Fredag er det ett år siden Russland startet sin krig mot Ukraina. For å markere avsky mot Russland og støtte til Ukraina vil det bli ulike arrangementer rundt om i hovedstaden.

I Trefoldighetskirken på Hammersborg inviteres det til fredsbønn. Arrangementet starter klokken 15, og etter bønnen vil Norske Kvinners Sanitetsforening servere ukrainsk suppe.

— Vi må ikke miste håpet

— Det gjelder å ikke miste håpet, midt i alt som er krevende. Derfor ønsker vi å samles til fredsbønn med lystenning, i solidaritet med det ukrainske folk og i bønn om rettferdig fred, skriver Trefoldighetskirken på sine hjemmesider.

Årsdagen for den russiske invasjonen markeres også med en stor solidaritetsmarkerkering med fakkeltog på Eidsvolls plass klokken 17.

Trefoldighetskirken på Hammersborg inviterer til fredsbønn fredag.

Bak arrangementet står den ukrainske ambassaden, den ukrainske foreningen i Norge og Norsk-Ukrainsk venneforening

I tillegg vil Rådhuset, Holmenkollen, Operaen og Nobels Fredssenter bli pyntet med ukrainske flagg eller lyst opp i ukrainske farger.

— Vår tids viktigste enkeltssak

Solidaritetsmarkeringen utenfor Stortinget blir en av 80 slike rundt om i landet, og Bjørn Johan Berger i Norsk-ukrainsk venneforening håper oppmøtet blir godt.

— Vi mener Russlands krig i Ukraina er vår tids viktigste enkeltsak ved siden av klimasaken, sier Berger.

— Russland må ut av Ukraina, sier Bjørn Johan Berger i Norsk-Ukrainsk venneforening. Her avbildet sammen med Ukrainas tidligere ambassadør til Norge, Vjatsjeslav Jatsuk.

Han er glad for at markeringen får støtte fra nær alle politiske partier og organisasjoner i Oslo og landet forøvrig.

— Markeringen viser norsk samhold og styrke i vår støtte til Ukraina. Russland må umiddelbart trekke sine styrker ut av Ukraina, sier lederen av Norsk-ukrainsk venneforening.

— Landet må få nødvendig hjelp til å frigjøre sitt land slik at det kan bli en slutt på den ni år lange krigen, mener Berger.

Powered by Labrador CMS