En person skal ifølge politiet være skutt på Torshov i Oslo. Åstedet er sperret av og vil undersøkes av krimteknikere.
En person skal ifølge politiet være skutt på Torshov i Oslo. Åstedet er sperret av og vil undersøkes av krimteknikere.

Mann alvorlig skadd etter skytehendelse på Torshov – kan være selvpåført

En mann ble tirsdag morgen truffet av et skudd på Torshov. Han er alvorlig, men ikke livstruende skadd. Politiet mistenker at skaden kan være selvpåført.

Publisert

Mannen i 30-årene er innlagt på sykehus. Politiet fikk melding om saken via AMK klokken 9.10, og politiet har funnet det antatte åstedet i en leilighet og gjort funn av våpen.

– Vi har per nå ikke informasjon som tilsier at vi må søke etter en gjerningsperson, opplyste politiet tirsdag formiddag.

Kontroll på fire

Åstedet ble sperret av etter hendelsen, og krimteknikere har foretatt undersøkelser på stedet. I tillegg er vitner i området blitt avhørt.

– Mannen er alvorlig, men formentlig ikke livstruende skadd. Han har skader i overkropp og hoderegionen som er forenlig med skuddskader, sa krimvaktleder Lene Owren Furuli til NTB tirsdag ettermiddag.

– Vi jobber med flere hypoteser, inkludert muligheten for at skaden er selvpåført, tvitrer politiet.
– Vi jobber med flere hypoteser, inkludert muligheten for at skaden er selvpåført, tvitrer politiet.

Tidligere på dagen meldte VG at politiet hadde kontroll på fire personer.

– Vi har kontroll på personer som vi mener var til stede da hendelsen skjedde og som kan belyse saken, sa innsatsleder Tonje Brandrud da.

Elever bedt om å bli inne

Overfor TV 2 bekreftet hun at tre personer hadde status som vitne. De skal ha skal ha vært til stede i leiligheten sammen med mannen som ble truffet av skudd.

– Vi jobber med flere hypoteser, inkludert muligheten for at skaden er selvpåført, sa innsatslederen til kanalen.

Rektor ved Nordpolen skole, som ligger drøyt 200 meter unna Haarklous plass, ba foreldre med elever som ennå ikke hadde kommet på skolen da skytehendelsen skjedde, om å holde seg hjemme til ny beskjed ble gitt, ifølge ABC Nyheter.

Også Espira Torshovdalen barnehage, som ligger i nærheten, sendte ut en melding til foreldrene der de oppfordret dem til å holde barna inne, låse dørene og holde seg unna vinduer til situasjonen var avklart.

Powered by Labrador CMS