Mannskaper fra brann- og redningsetaten forsøkte å få kontroll på store vannmasser etter lekkasjen søndag morgen.
Mannskaper fra brann- og redningsetaten forsøkte å få kontroll på store vannmasser etter lekkasjen søndag morgen.

Ila-beboere uten vann etter den store lekkasjen i Maridalsveien og Sagveien

— Mange beboere i Ila-området er uten vann, melder 110-sentralen i Oslo. Brannvesenet og vann- og avløpsetaten jobbet søndag formiddag fortsatt med å stanse lekkasjen som også skapte problemer ved Alexander Kiellands plass og nedover Uelands gate.

Publisert

Søndag morgen førte store vannmengder til problemer og isglatte veier ved Alexander Kiellands plass. Mange beboere i Ila-området er søndag formiddag uten vann.

Lekkasjen oppsto i området Maridalsveien/Sagveien. I 9.40-tiden ant det ifølge politiet fremdeles vann nedover Uelands gate og Maridalsveien, selv om vannmengdene har avtatt en del siden lekkasjen ble lokalisert og stanset.

Hovedvannledning har trolig røket

I Hauchs gate og Darres gate renner det vann i retning Akerselva, ifølge politiet.

Folk bes være varsomme siden det er glatt i området som følge av lekkasjen. Det er observert ganske store mengder is på fortauet ned Maridalsveien og i Waldemar Thranes gate fram til Alexander Kiellands plass.

Slik så det ut i krysset Kingos gate og Waldemar Thranes like ved Alexander Kiellands plass søndag morgen.
Slik så det ut i krysset Kingos gate og Waldemar Thranes like ved Alexander Kiellands plass søndag morgen.

Det er høyst sannsynlig en hovedvannledning som har røket, ifølge vaktkommandør Rune Elstad i Oslo brann- og redningsetat. Brannvesenet jobber med å sjekke kjellere i nærheten.

I 9-tiden fortalte vann- og avløpsetatens beredskapstelefon til VårtOslo at de jobbet med å undersøke omfanget av lekkasjen, men at dette ennå ikke var helt kjent.

Oppfordret til å sjekke biler

Politiet oppfordrer bileiere til å sjekke biler som står parkert i Darres gate og Hauchs gate. Vannmengde kombinert med kaldt vær utgjør en fare for at bilene vil fryse fast, opplyser de på Twitter.

— De som står utsatt til med tanke på vannføring, bør flyttes, skriver politiet.

Store vannmengder fosset nedover fra Maridalsveien og Sagveien og mot Alexander Kiellands plass søndag morgen.
Store vannmengder fosset nedover fra Maridalsveien og Sagveien og mot Alexander Kiellands plass søndag morgen.

Det er is på hjulene til flere biler i området, men operasjonsleder Line Skott i Oslo politidistrikt sier til NTB at ingen biler er frosset fast i 9.40-tiden.

Bymiljøetaten er varslet og har rekvirert saltbil.

Ingen stengte veier

Politiet dirigerer trafikken i nordenden av Sagveien, mens Waldemar Thranes gate holdes åpen. Politiet sier til VårtOslo at dersom trafikken øker, vil de gjøre en ny vurdering.

— Det er en kum nederst i Maridalsveien som er kjernepunkt for vannet som renner ned langs Uelandsgata. Vannmengden ser ut til å ha avtatt noe, sier politiets operasjonsleder Bjørn Gunnar Nysæter.

— Waldemar Thranes gate og Uelandsgata holdes åpne og er per nå ved nitiden søndag morgen ikke stengt. Men dersom trafikken øker må vi vurdere hva vi skal gjøre, sier operasjonslederen til VårtOslo.

Politiet fikk melding rundt 6.45 søndag morgen. Vann- og avløpsetaten fikk stengt av vannet i 7.30-tiden, og vannet begynte deretter å avta.

Powered by Labrador CMS