Nødetatene og vann- og avløpsetaten arbeidet på spreng for å få stanset en større vannlekkasje i Sagveien og Maridalsveien søndag morgen

Større vannlekkasje i Sagveien og Maridalsveien. - Ingen veier er stengt, men folk må sjekke bilene sine, sier politiet

En større vannlekkasje i Sagveien og Maridalsveien skaper problemer ved Alexander Kiellands plass, nedover Uelands gate og i flere sidegater. — Ingen veier er foreløpig stengt. Men biler kan fryse fast og vi oppfordrer folk til å flytte dem, opplyser politiet.

Publisert

— Det er en kum nederst i Maridalsveien som er kjernepunkt for vannet som renner ned langs Uelandsgata. Vannmengden ser ut til å ha avtatt noe, sier politiets operasjonsleder Bjørn Gunnar Nysæter.

— Waldemar Thranes gate og Uelandsgata holdes åpne og er per nå ved nitiden søndag morgen ikke stengt. Men dersom trafikken øker må vi vurdere hva vi skal gjøre, sier operasjonslederen til VårtOslo.

Politiet ber folk sjekke bilene sine

— Mye vann har rent ned der det står biler parkert i Darres gate og Hauchs gate. Vi oppfordrer folk til å sjekke bilene sine, og eventuelt flytte dem slik at de unngår skader som kan oppstå, sier Nysæter.

— Vannmengde kombinert med kaldt vær utgjør nå en fare for at bilene vil fryse fast, frykter politiet.

Voldsomme vannmengder rant nedover søndag morgen. I Darres gate og Hauchs gate ber politiet folk sjekke og eventuelt flytte bilene sine.

Vann- og avløpsetaten forteller ved nitiden søndag morgen om mange telefoner fra publikum.

— Vi kjenner ikke helt omfanget av vannlekkasjen ennå. Vi jobber nå med å finne ut av hvor stort problemet er, og kan ikke si noe mer foreløpig, får VårtOslo opplyst fra vann- og avløpsetatens beredskapstelefon.

Trolig hovedvannledning som har sprukket

Vannlekkasjen har oppstått i området Maridalsveien og Sagveien tidlig søndag morgen. Og i det kalde været skaper det problemer for både fotgjengere og bilister.

Brannvesenet jobbet på spreng for å begrense vannmengdene som fosset ut i gater og fortau.

— Oslo vann- og avløpsetat har stengt av vannet, forteller vaktkommandør Rune Elstad i brann- og redningsetaten til NTB i 7.30-tiden.

Brannvesenet mener det høyst sannsynlig er en hovedvannledning som har røket. Brannvesenet jobber med å sjekke kjellere i nærheten.

Slik så det ut i krysset Kingos gate og Waldemar Thranes like ved Alexander Kiellands plass søndag morgen.

— Det er voldsomme vannmengder som har kommet ut. Det er rett og slett en elv nedover gata, sier Elstad.

Politiet har fått en melding om at lekkasjen har spredt seg til en kjeller i en boligblokk i Waldemar Thranes gate, men det er ikke bekreftet.

Powered by Labrador CMS