— Det er vår rolle som Helsedirektorat å gi råd til både kommunene og staten om hvilke tiltak som er nødvendig for å få kontroll, sier helsedirektør BjørnGuldvog.
— Det er vår rolle som Helsedirektorat å gi råd til både kommunene og staten om hvilke tiltak som er nødvendig for å få kontroll, sier helsedirektør BjørnGuldvog.

Helsedirektør Bjørn Guldvog: - Jeg registrerer at Oslo velger en annen pakke

Oslo innfører ikke alle smitteverntiltakene nasjonale myndigheter anbefalte, men helsedirektør Bjørn Guldvog er likevel fornøyd. — Jeg vil jobbe sammen med Oslo slik at vi kan nå vårt felles mål, sier Guldvog.

Publisert

Helsedirektør Bjørn Guldvog sier til NRK at han er glad for at Oslo kommune har gjort en ny vurdering av direktoratets anbefalinger.

På en pressekonferanse mandag kveld la byrådsleder Raymond Johansen (Ap) fram nye koronatiltak i Oslo, men byrådet i hovedstaden fulgte ikke alle anbefalingene til Helsedirektoratet.

— Det er vår rolle som Helsedirektorat å gi råd til både kommunene og staten om hvilke tiltak som er nødvendig for å få kontroll. Det er det vi har gjort i denne situasjonen, sier Guldvog.

— Har tillit til vurderingene

Helsedirektøren sier videre at han ser at kommunen har valgt en litt annen tiltakspakke enn det direktoratet har anbefalt for å få ned smitten.

— Jeg har tillit til at de har gjort grundige og gode vurderinger, og jeg mener også det er viktig at tiltakene som iverksettes i Oslo, er godt forankret i kommunen, sier Guldvog, som beskriver samarbeidsklimaet med Oslo kommune som godt, selv om det er temperatur.

— Jeg registrerer at de velger en litt annen pakke. Jeg vil jobbe sammen med Oslo kommune i tiden framover slik at vi i fellesskap kan nå det som er vårt felles mål, sier han videre.