Voldshendelsen fant sted midt i det populære utestedsområdet Strøget.
Voldshendelsen fant sted midt i det populære utestedsområdet Strøget.

21-åring tiltalt for drapsforsøk etter macheteangrep i Strøget

Én mann er tiltalt for drapsforsøk og tre andre for grov vold etter at en 24 år gammel mann ble overfalt med machete i Strøget mellom Storgata og Torggata i fjor sommer.

Publisert

Mannen som ble overfalt, fikk ifølge tiltalen blant annet skåret over lårpulsåren, melder TV 2. Han ble hastet til Ullevål sykehus, der han ble liggende én måned.

– Skadene var så omfattende at han måtte amputere et bein. Siden har han hatt et langvarig opphold på Sunnaas sykehus. Det har naturligvis vært en svært krevende tid både fysisk og psykisk, sier mannens bistandsadvokat, Jon Anders Hasle, til kanalen.

Ni siktet

Voldshendelsen fant sted midt i det populære utestedsområdet Strøget, men ble ikke fanget opp av overvåkingskameraer, ifølge TV 2. Ni personer var siktet i løpet av etterforskningen av saken, og nå er det altså tatt ut tiltale mot til sammen fire personer.

De tre som er tiltalt for grov vold, er mellom 19 og 22 år gamle, mens en 21-åring er tiltalt for drapsforsøk.

Erkjenner grov kroppsskade

– Han erkjenner ikke å ha hatt forsett om å drepe, men erkjenner straffskyld for grov kroppsskade, sier 21-åringens forsvarer, advokat Morten Furuholmen.

Advokat Bjørn Aksel Henriksen forsvarer en av de andre tiltalte. Han sier hans klient nekter straffskyld og mener han ikke var til stede da fornærmede ble angrepet. TV 2 har ikke lyktes i å få en kommentar fra de to siste tiltaltes forsvarere.

Powered by Labrador CMS