Flere personer ble skadd da en bil kjørte inn i en tribune under et motorshow på Bjerkebanen søndag kveld.

– Stuntmannen er i sjokk! Politiet etterforsker sikkerheten etter motorshow-ulykken på Bjerke

Politiet skal undersøke om sikkerheten ble godt nok ivaretatt under motorshowet i Oslo søndag, der flere publikummere ble skadd. Foreløpig er ingen siktet.

Publisert

– Foreløpig er det ingen siktelse, men dette er noe vi skal se på videre, sier Rune Skjold, seksjonsleder ved oslopolitiet til NTB, dagen etter ulykken under motorshowet på Bjerke i Oslo.

Minst åtte personer ble skadd da en av bilene på motorshowet mistet kontrollen og braste baklengs inn i tribunen. Flere av dem som var til stede på showet reagerer på at det kun var et plastbånd og noen kjegler som skilte bilene og publikum.

Skjold sier de undersøker arrangøren og bilførerens ansvar rundt sikkerheten, men ønsker ikke svare på om det er vanlig prosedyre med kun plastbånd og kjegler under slike arrangementer.

– Jeg ønsker ikke kommentere innholdet i saken. Nå må vi kartlegge hva de har gjort og hva de skulle ha gjort, så kan vi kommentere hva som burde ha vært gjort, sier seksjonslederen.

– Aldri hatt slike ulykker før

I etterkant av ulykken er det flere som reagerer på sikkerheten under arrangementet, der

– Etter min mening var sikkerheten på banen totalt uforsvarlig, sier James Raymond Salvador til NRK.

Ingen var mandag formiddag siktet etter motorshow-ulykken på Bjerke søndag.

Han var på showet sammen med sitt barnebarn og satt kun noen få meter fra der bilen traff tribunen. Arrangør Daniel Aranis Klaas sier til Avisa Oslo at de har gjort dette i lang tid og aldri hatt slike ulykker før.

– Vi har falt litt med motorsykkel selv, men aldri har andre folk vært involvert, sier Klaas.

Rygget i stor fart

Ulykken skjedde da to av showets biler rygget i stor fart og den ene mistet kontrollen. Skjold bekrefter at de nå har full oversikt over hendelsesforløpet.

Sjåføren skal være tidlig i 20-årene, skriver VG.

– Stuntmannen er i sjokk. Han skal i avhør i dag, sier Petter Håkestad, som leide plassen for det tyske familieforetaket Aranis Klaas, mandag.

Ifølge Håkestad har foretaket reist rundt i Norge med sine motorshow de siste 15 årene.

Sjåføren er sønnen til Daniel Aranis Klaas, skriver Avisa Oslo.

Ingen livstruende skadd

Hvor mange som ble skadd er fortsatt litt uklart, men antallet ser ut til å ha vært minst åtte.

Oslo universitetssykehus bekreftet søndag at fire eller fem personer ble fraktet til sykehuset, samt at fire personer ble kjørt til legevakt. Skjold sier politiet ikke har det nøyaktige tallet på antall skadde, men at de har fått beskjed om at ingen nå skal være kritisk skadd.

Skjold sier at dersom det er skadde som ikke har vært i kontakt med politiet, ønsker politiet at man tar kontakt.

Powered by Labrador CMS