Publikum tett i tett på Findings på Bislett Stadion et tidligere år.

Denne Oslo-festivalen har økt mest i pris

Flere norske festivaler har skrudd opp billettprisene – aller mest en av hovedstadens musikkfestivaler.

Publisert

Det viser en oversikt E24 står bak. Findings, som arrangeres fra 16. til 17. august på Bislett Stadion med blant andre Swedish House Mafia, Alan Walker og Oslos egen Undergrunn som trekkplastre, topper listen over festivaler med høyest prisøkning både på landsbasis og i Oslo.

Todagersfestivalen som i år feirer tiårsjubileum har økt prisen på festivalpass fra 1699 kroner til 1999 kroner, som tilsvarer en endring i prosent på 15,01 fra i fjor.

Nummer to

Av de øvrige Oslo-festivalene som er med i oversikten, plasserer den største og allerede avholdte musikkfestivalen, Tons of Rock på Ekebergsletta, seg som nummer to når det kommer til prisøkning med en prosentvis endring på 9,45 fra 4074 kroner for ukespass i 2023 til 4499 for ukespass i 2024.

Øyafestivalen, som går av stabelen i Tøyenparken uken før Findings finner sted på Bislett Stadion, har økt prisen på ukespass fra 3799 kroner i fjor til 4099 kroner i år, hvilket tilsvarer en prosentvis endring på 7,32.

Utsolgt for ukespass

Ukespassene til årets festival er utsolgt, og totalt er 91 prosent av alle billetter til  Øyafestivalen solgt, kunne arrangøren opplyse tidligere denne uken.

I likhet med nevnte Tons of Rock, er det her konserter og aktiviteter på festivalområdet over fire dager.

Nylig ble det på sin side kjent at en av Øyafestivalens headlinere har avlyst sin opptreden på festivalen, som avholdes fra 6. til 10. august.

Mer stigning på kultur

Tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB) viser at prisene steg med 4 prosent fra juni i fjor til juni i år innenfor kategorien kultur og fritid uten avgiftsendringer.

Prisveksten i samfunnet for øvrig endte på 2,6 prosent i samme periode.

Powered by Labrador CMS