– Verket er sjokkerende vakkert og gir guttene et unikt innblikk i det beste vår musikkhistorie har gitt oss, sier dirigent i Bislett guttekor, Marius Astrup Thoresen.
– Verket er sjokkerende vakkert og gir guttene et unikt innblikk i det beste vår musikkhistorie har gitt oss, sier dirigent i Bislett guttekor, Marius Astrup Thoresen.

Bislett guttekor begeistret Bodø. Guttene ga alt og sang så vakkert at tårene rant fra publikum

På Bislett fins et guttekor som kan framføre hele Mozarts requiem utenat? På latin. Bislett guttekor imponerer på turne i Nord-Norge.

Publisert

Det en gang lille guttekoret har på fem år blitt en av Norges største. Denne helgen stod et av årets viktigste oppdrag for tur: å framføre verket Mozarts Requiem i D-moll i Bodø Domkirke som del av et nasjonalt guttekor. En vanskelig oppgave lå foran dem; Bislett guttekors sopraner skulle bære hele konserten. I tillegg skulle deres mest erfarne sangere utgjøre alt-stemmene.

Over 500 publikummere var møtt opp for å høre det nasjonalt sammensatte koret som i stor grad bestod av Oslo-gutter. 35 fra Bislett guttekor hadde ansvar for å framføre. Med seg hadde de fullt orkester fra Arktisk filharmoni, ledet av dirigent Øystein Jæger.

Tårene rant

– Guttene ga alt og sang så vakkert at tårene rant fra bakerste benk frem til dirigentpodiet! Det var en så ren klang at folk måpte. Gåsehudfaktor!, bekrefter dirigent for guttekoret, sier Marius Astrup Thoresen.

Astrup Thoresen er dirigent, ildsjel og grunnlegger av Bislett guttekor. Koret har vokst seg ut av nabolaget og inn i nasjonens bevissthet da de ledet allsang av nasjonalsangen på NRK 17. mai. Sammen med Bolteløkka jentekor sang de foran Kongefamilien på Slottsplassen, folketom på grunn av smitteverntiltak. Denne gang skulle de framføre et av musikkhistoriens viktigste verk.

50 minutter på latin

– Det er 50 minutter med tekst på latin. I fire stemmeleier. Mange av guttene åpnet ikke engang notepermen. De kunne sangen utenat. Og sang rett fra hjertet, forteller Astrup Thoresen i en pressmelding.

Bislett guttekor har planer om å arrangere sin egen oppsetning av verket i Oslo neste vår. De har inngått et samarbeid med Operahøgskolen om rekruttering av sangere. De stiller med tenorer og bass-stemmer, mens guttene stiller med noe helt unikt: sopranstemmer av høy klasse.

– Sjokkerende vakkert

– Verket er sjokkerende vakkert og gir guttene et unikt innblikk i det beste vår musikkhistorie har gitt oss. Vår oppgave er å formidle kulturarven til nye generasjoner og skape unike opplevelser for barna, sier dirigent Astrup Thoresen.

Bislett guttekor ble stiftet i 2015 og teller nesten 100 medlemmer. Det er et uavhengig, foreldredrevet kor med barn fra Grefsen, Nordpolen, Nøklevann, Bøler, Skøyen, Ila, og Bolteløkka skole.

Powered by Labrador CMS