Nye Diamond League-stevner er utsatt som følge av virussituasjonen.
Nye Diamond League-stevner er utsatt som følge av virussituasjonen.

Bislett Games i juni kan bli avlyst

Diamond League-ledelsen har besluttet å utsette de planlagte mai-stevnene i Stockholm 24. mai, Napoli 28. mai og Rabat 31. mai på grunn av koronaviruset. Bislett Games kan bli neste.

Publisert Sist oppdatert

Utøvernes sikkerhet og helse i kombinasjon med de omfattende reiserestriksjonene som er innført over store deler av Europa, gjør det umulig å avvikle stevnene som planlagt.

Årets utgave av Bislett Games går torsdag 11. juni. Det hefter nå usikkerhet rundt om det tradisjonsrike stevnet også må utsettes.

– Vi jobber som om arrangementet skal gå 11. juni. Noe annet kan vi ikke gjøre. Utøverkontrakter har vi samtidig bremset, slik at vi ikke pådrar oss kostnader eller forpliktelser i denne usikre perioden, sier Bislett-sjef Steinar Hoen.

Bislett Games på ettersommeren

Den tidligere høydestjernen pekte samtidig på at friidretten er i den svært heldige situasjon at eventuelle utsatte arrangementer kan flyttes til høsten – all den tid det også da finnes arrangørsteder med sommerlige temperaturer.

Hoen, som sitter i Diamond League-styret, åpner også for et sensommerlig Bislett Games.

– Bislett Games kan som et scenario utsettes til begynnelsen av juli eller i slutten av august. Det er i teorien faktisk mulig å utsette helt til slutten av september.