Fv. ordfører Marianne Borgen, Dag Kopperud, direktør i Jødisk Museum Torill Torp-Holte og utvalgsleder Eivor Evenrud.

Snublesteinprosjektet for jødiske ofre vant Oslos bys kulturpris

Jødisk Museum mottok Oslo bys kulturpris for de 465 snublesteinene som er lagt ut i Oslo. — Snublesteinene er en påminnelse om at Holocaust også foregikk her i Oslo, i våre nabolag, i våre bygårder, sier leder for kultur- og utdanningsutvalget, Eivor Evenrud.

Publisert

Jødisk Museum mottok torsdag Oslo bys kulturpris for Snublesteinprosjektet.

Siden 2010 har Jødisk Museum jobbet med å plassere, forvalte og vedlikeholde de 465 snublesteinene i Oslo.

— Hver stein har et navn

Kulturprisen deles årlig ut til en person, gruppe eller kulturvirksomhet som gjennom lengre tid har gjort en særlig fremragende innsats innen kunst, vitenskap eller annet kulturarbeid i byens eller landets kulturliv.

Prisen har vært delt ut siden 1966 og består av et diplom og 150 000 kr.

— Snublesteinene er en påminnelse om at Holocaust også foregikk her i Oslo, i våre nabolag, i våre bygårder. Hver stein har et navn, og minner oss på det grusomme som skjedde. Oslo glemmer ikke, og vi skal fortsette å si deres navn, slik at de holdes i live, sier leder for kultur- og utdanningsutvalget, Eivor Evenrud.

Snublesteinene er satt opp til minne om jødene som ble drept under Holocaust. Disse er til minne om Sara Selikowitz og hennes to døtre; Hanna Selikowitz og Frida Krømer.

London pub vant pris for viktig arbeid innen kulturlivet

Også Kunstnerprisene ble delt ut denne dagen, og deles ut til grupper eller kulturvirksomheter som i det siste eller de seneste årene har gjort en fremragende innsats innen Oslos kunstliv. Prisene har vært delt ut siden 1978 og består av et diplom og 75 000 kr.

Her fikk London Pub Oslo bys kunstnerpris for sitt mangeårige og viktige arbeid til Oslosutelivsscene og kulturliv.

De fire andre mottakerne av Oslo bys kunstnerpriser er:

Lars Ø. Ramberg, for sin innsats innen billed- og installasjonskunst, med verk som gjennom omfang og kvalitet skaper undring, beundring og kontrovers, men aldri likegyldighet.

Elina Krantz, for sin innsats med å etablere stand-up som en viktig del av humorbransjen og populærkulturen i Oslo og Norge.

Henning Sebastian Jahre fra London Pub mottar Oslo bys kunstnerpris for 2022.

Søndre Aas gård og miljøsenter, for sin innsats med å fremme friluftskultur blant barn og unge, og å være et sentralt samlingssted i bydel Søndre Nordstrand.

Bislet Bok, for fremragende innsats med å formidle stor litteratur til alle som liker å lese, til tross for sin beskjedne størrelse og uavhengige status i bokbransjen.

Prisene ble delt ut under en lunsj i Oslo rådhus torsdag. Ordfører Marianne Borgen og leder for kultur- og utdanningsutvalget, Eivor Evenrud, sto for utdeling av prisene.

Powered by Labrador CMS