Skiferstein fra Oppdal i Sør-Trøndelag skal dekke fasaden på det nye Nasjonalmuseet. Foto: Statsbygg
Skiferstein fra Oppdal i Sør-Trøndelag skal dekke fasaden på det nye Nasjonalmuseet. Foto: Statsbygg

– Feil at arkitekten for det nye Nasjonalmuseet har fått kalde føtter

Arkitekt Klaus Schuwerk er ikke misfornøyd med at skiferstein fra Oppdal i Sør-Trøndelag dekker fasaden på Nasjonalmuseet. Tvert imot.

Publisert

Tommy Sørbø publiserte en artikkel hos VårtOslo der han kritiserer det nye Munch- og Nasjonalmuseet. Det er imidlertid feil det han skriver at arkitekten for det nye Nasjonalmuseet, Klaus Schuwerk, har fått kalde føtter og skylder på glasset i fasaden for ikke å vedkjenne seg den inhumane, mastodontiske klossen.

Han er svært fornøyd med at det er skiferstein fra Oppdal i Sør-Trøndelag som dekker fasaden. Han mener at norsk kultur er fjell, så det å flytte grunnfjellet til byen og sjøen, handler om identitet. Det har vært en lang prosess når det gjelder valg av det utvendige glasset til den store hallen for skiftende utstillinger, som skal lyse opp som en lanterne i det mørke vinterhalvåret.

Fremdeles byggeplass

I desember 2018 landet Statsbygg på marmor. Fire millimeter marmor skal legges mellom to glassplater. Marmor er for øvrig et materiale som går igjen som et innvendig materiale i bygget.

Det er viktig å understreke at det nye Munch- og Nasjonalmuseet åpner først i 2020 og er på nåværende tidspunkt byggeplasser.

Powered by Labrador CMS