Elin Sønvisen Johansen og Kari Maartmann, i butikken La danse, frykter et bilforbud i Oslo.
Elin Sønvisen Johansen og Kari Maartmann, i butikken La danse, frykter et bilforbud i Oslo.

Et parkeringsforbud i Oslo fra juni vil ramme hardt, frykter sentrumsbutikker

Publisert Sist oppdatert

Innehaverne og de ansatte i forretningen La Danse er redde for å bli rammet hardt av parkeringsforbudet i Oslo sentrum fra 1. juni.

La Danse selger ballettutstyr i Rådhusgata i Oslo sentrum og har holdt åpent i 40 år. Verken innehaveren eller butikkmedarbeiderne var klare over at Oslo sentrum skulle bli bilfritt fra 1. juni. De synes informasjonen er mangelfull.

Fant ut av parkeringsforbudet helt tilfeldig

– Både kollegaen min og jeg bor i Oslo, men ingen av oss har fått med oss denne datoen. Det var helt tilfeldig, i forbindelse med dieselbilforbudet nylig, vi fikk vite at kundene ikke kan parkere i sentrum fra juni, sier Kari Maartmann, økonomiansvarlig i butikken.

Den dagen dieselbilforbudet trådte i kraft, halverte butikken omsetningen. Da begynte butikkpersonalet å reflektere over følgene av at folk ikke kjører bil i sentrum lenger. De fant ut at etter 1. juni blir det full parkeringsstopp for privatbiler.

Elin Sønvisen Johansen og Kari Maartmann jobber i butikken La Danse og er bekymret for følgene av Bilfritt sentrum. Foto: Privat
Elin Sønvisen Johansen og Kari Maartmann jobber i butikken La Danse og er bekymret for følgene av Bilfritt sentrum. Foto: Privat

Frykter småbutikker vil tape

– Siden mange av våre kunder ikke bor i Oslo, kommer de i bil. Skulle det bli vanskelig for bilister å kjøre til oss flere dager på rad, er vi redde for at det vil få store konsekvenser for en liten spesialbutikk som vår. Med en omsetning på fem millioner kroner, har vi ikke mye å gå på, sier Kari Maartmann.

Hun frykter at kjøpesentre skal ta over kundene som i dag kommer til småbutikkene i Oslo sentrum.

– I verste fall må butikken legge ned, sier hun.

Hva betyr bilfritt sentrum

Maartmann undrer seg på hva parkeringsfritt sentrum betyr for dem. Kan vi nå sette skilt på fortauene for å vise frem butikken? De ansatte i butikken skulle ønske det var sendt ut informasjon om parkeringsforbudet, slik at de var bedre informert.

Dersom du har en kommentar til denne debatten, kontakt oss på [email protected]