Seieren betyr at Grorud har vunnet fire av sine seks siste, og dermed lever håpet om fornyet kontrakt i 1. divisjon.

Aalesund slo KFUM. Grorud straffet Bryne

Aalesund lå under til pause i opprykksjakten, men våknet og slo KFUM Oslo 4-2 i 1. divisjon fredag. Oscar Aga sikret viktig Grorud-seier mot Bryne.

KFUM ga lenge Aalesund kamp, men det var gjestene fra Sunnmøre som tok trepoengeren og et nytt steg mot opprykk. De har nå 51 poeng og ligger på en foreløpig 2.-plass.

Kristoffer Ødemarksbakken sendte Aalesund i ledelsen etter en snau halvtime. Han dukket opp på bakerste stolpe og pirket ballen i mål.

Tolv minutter senere var oppgjøret snudd. Bilal Njie og Jesper Taaje sørget for KFUM-ledelse til pause.

Etter hvilen tok kampen nok en vending. Sigurd Haugen utlignet før Simen Bolkan Nordli sendte Aalesund i ledelsen, mens Torbjørn Kallevåg la på til 4-2.

Nederlaget betyr at KFUM tapte terreng i kampen om en plass i opprykkskvalifiseringen. Laget er i øyeblikket akkurat innenfor på 6.-plass, men flere lag puster dem i nakken.

Snuoperasjon

Grorud lå lenge under 0-2 hjemme mot Bryne, men tre målpoeng fra Oscar Aga sikret en etterlengtet 4-2-seier. Etter 25 minutter sendte Joachim Holtan Bryne i ledelsen, før Kristoffer Hay doblet like før pause.

Grorud hadde før kampen 24 poeng og lå på direkte nedrykksplass. Det hadde de trolig diskutert i pausen, for det var et mer energisk hjemmelag som kom på banen i 2. omgang.

Aga leverte

Først reduserte Aga på straffespark før han assisterte Bjørn Martin Kristensens utligningsmål. Tre minutter senere stanget Aga Grorud i ledelsen på et hjørnespark. Det var hans 20. mål for sesongen. Mot slutten styrte nevnte Hay ballen i eget nett.

Seieren betyr at Grorud har vunnet fire av sine seks siste, og dermed lever håpet om fornyet kontrakt i 1. divisjon. De har nå 27 poeng og har to poeng ned til Ull/Kisa og Stjørdals Blink på nedrykksplass.