Vålerengas Vidar Örn Kjartansson og resten av Vålerenga kan juble etter at Kjartansson setter inn 0-1 under eliteseriekampen i fotball mellom Sarpsborg 08 - Vålerenga på Sarpsborg stadion. Foto: Christoffer Andersen / NTB

Vålerenga hadde overtaket, men Sarpsborg vant på overtid. Ny markering fra VIF-supporterne

Sarpsborg lå under mot Vålerenga, men Rashad Muhammed sikret 2-1 på overtid i Eliteserien torsdag. Vålerenga-supporterne protesterte igjen mot VAR under kampen.

Etter at Vålerenga hadde tatt ledelsen, både utlignet og avgjorde Sarpsborg i løpet av 15 minutter på slutten. Rashad Muhammed utnyttet en forsvarstabbe da han sendte de blå og hvite til himmels.

— Jeg føler meg selvfølgelig bra fordi vi vant i dag. Jeg er veldig glad. Jeg vet at hvis jeg kan komme inn så kan jeg utrette noe, sa Muhammad til Discovery etter kampen.

— Forhåpentligvis kan vi fortsette å score, fortsatte matchvinneren.

Torsdag hadde de tilreisende Vålerenga-tilskuerne med seg en banner der det sto «stopp VAR!». Foto: Christoffer Andersen / NTB

— Veldig god bortekamp

Vidar Örn Kjartansson scoret først etter 69 minutter, før Jonathan Lindseth utlignet etter 80. Deretter skulle det altså avgjøres på overtid.

— Det er forferdelig skuffende. Vi gjør egentlig en veldig god bortekamp. Det er for store feil bakover på begge målene. Det er derfor vi er der vi er, sa VIF-trener Dag-Eilev Fagermo etter kampen.

Resultatet betyr at Sarpsborg klatret til 10.-plass, og det er nå ni poeng ned til Brann på kvalifiseringsplass. Vålerenga ligger på 7.-plass med ti poeng opp til Viking på bronseplass.

Med seieren ser det svært lyst ut for Sarpsborg med tanke på fornyet eliteseriekontrakt neste år.

Sarpsborg møter Viking i neste kamp, mens Vålerenga møter et Brann i poengnød.

Ny VAR-protest

I forrige VIF-kamp mot Haugesund forlot store deler av tilskuerne stadion i VAR-protest etter 19 minutter. Da var beskjeden «VAR det verdt det?» til klubbens ønske om å innføre videodømming i Eliteserien.

VIF-trener Fagermo har i ettertid av Haugesund-kampen uttrykt at han ikke har noen problemer med supportere som tør å mene noe.

Torsdag fulgte de tilreisende Vålerenga-tilskuerne på ny opp med banner der det sto «stopp VAR!» i Sarpsborg.

Vålerengas Amor Layouni og Vålerengas Odin Thiago Holm prøver å stoppe Sarpsborg 08s Eirik Wichne under eliteseriekampen i fotball mellom Sarpsborg 08 - Vålerenga på Sarpsborg stadionFoto: Christoffer Andersen / NTB

Mye vind

Det var bra med vind i Sarpsborg torsdag, og det kunne man lett se på utsparkene til VIF-keeper Kjetil Haug i 1. omgang. Ballen stoppet omtrent opp i luften før den dalte ned tilbake mot Vålerenga-forsvaret.

Det var ikke et fyrverkeri som ble servert på gressmatta, med en stillingskrig den første halvtimen. Sarpsborg var imidlertid nærmest etter 17 minutter, men Vålerenga-forsvaret fikk avverget forsøkene til Jonathan Lindseth og Anton Salétros.

Etter 36 minutter kom Amor Layouni fri på kanten. Han fant Kjartansson, som stanget ballen i stolpen.

Scoringer

I starten av 2. omgang kom Sarpsborg ut i styringen, og igjen var Salétros farlig frempå, men skuddet gikk like utenfor.

Etter 50 minutter kolliderte de to Sarpsborg-spillerne Magnar Ødegaard og Eirik Wichne, og begge lå lenge nede og fikk behandling for hodeskader.

Etter 69 minutter skulle det lykkes for de tilreisende. Og igjen var det Layouni og Kjartansson som var involvert. Odin Thiago Holm sendte Layouni fri på kanten, før svensken prikket ballen på foten til Kjartansson som enkelt satte inn 1-0 fra kloss hold.

Ti minutter senere kom utligningen. Mikkel Maigaard sendte inn et frispark som etter litt rot havnet hos Lindseth. Han hamret inn sin sjette scoring på fire kamper.

Sarpsborg til himmels

På overtid hadde Vålerenga en kjempesjanse til å ta med seg alle poengene, men Henrik Udahl skjøt over mål.

Så, seks minutter på overtid, sendte innbytter Muhammed Sarpsborg til himmels. Brage Skaret lot ballen gå forbi seg i forsvaret. Der dukket Muhammad opp og sendte ballen forbi Haug i VIF-buret.