Byrådsleder Raymond Johansen slår fast at det er uaktuelt med bilfri sone innenfor ring 3.
Byrådsleder Raymond Johansen slår fast at det er uaktuelt med bilfri sone innenfor ring 3.

Byrådsleder Raymond Johansen tar livet av forslaget om bilforbud innenfor ring 3

– Byrådet ønsker ikke et forbud mot fossilbiler i Oslo, slik enkelte medier i dag har hevdet, sier byrådslederen.

Publisert

Tidligere i dag meldte flere medier, inkludert VårtOslo, at byrådet vurderte et forbud mot fossilbiler innenfor ring 3. Nå hevder miljøbyråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG) at dette ikke har vært politikken hennes.

– Jeg har bedt om en utredning fra klimaetaten om faglige råd til hvordan vi kan gjøre området innenfor Ring 3 fossilfritt fram mot 2024, slik et bredt flertall i bystyret inkludert Høyre har vedtatt. Jeg har ikke bedt om et forbud mot fossilbiler i min bestilling til klimaetaten, sier miljøbyråd Nguyen Berg.

Sa ikke nei til forbud

Til NRK, som først kjørte saken, skal hun, ifølge en pressemelding, ha svart slik på om fossilfritt innenfor ring 3 betyr forbud:

– Det vil utredningen vise. Virkemidlene på veien er miljødifferensiering og lavutslippssone, og så får vi se hva som vil være nødvendig.

Skjelte ut Høyre

I VårtOslo skjelte hun også ut partiet Høyre for å løpe fra sin egen politikk på dette området.

«Det er veldig spesielt at Høyre nå kritiserer noe de selv stemte for i desember. Vi kan ikke ha det sånn at barn, eldre og astmatikere ikke kan bevege seg rundt fordi lufta er farlig. Det er veldig synd at Høyre vil skåre billige poeng i media i stedet for å støtte opp om deres egen politikk».

Hvem løper fra politikken sin?

Utsagnene som Nguyen Berg irettesetter partiet Høyre på er følgende: – Hvis byrådet virkelig vurderer et totalforbud mot bensin- og dieselbiler innenfor Ring 3, så er det et ytterliggående tiltak som vil skape enorme problemer i hverdagen for veldig mange, sier Høyres gruppeleder i Oslo bystyre, Eirik Lae Solberg.

Miljøbyråden beskylder også Høyre for å løpe fra sin egen politikk. Spørsmålet som nå henger i luften og forblir uklart er hvem det egentlig er som løper fra sin egen politikk.