Det er glatte veier på Østlandet. En bil kjørte av veien og ut på t-banelinja ved Røa i Oslo. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Det er glatte veier på Østlandet. En bil kjørte av veien og ut på t-banelinja ved Røa i Oslo. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Glatte veier skaper vanskelige kjøreforhold på Østlandet

T-banelinjen mellom Østerås og Hovseter er åpnet igjen etter at en bil havnet i sporet onsdag. Politiet advarer mot glatte veier og vanskelige kjøreforhold.

Publisert

Politiet har mottatt flere meldinger om trafikkuhell i ettermiddagstimene onsdag, og både politiet, Vegtrafikksentralen og meteorologene melder om glatte veier flere steder i landet. Onsdag formiddag ble det sendt ut gult farevarsel på grunn av underkjølt regn og vanskelige kjøreforhold.

Vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt Martin Granerød, forteller til NTB at det er ventet nedbør og mildere vær de kommende dagene, og ber folk som skal ferdes i trafikken være oppmerksom på kjøreforholdene og ferdes forsiktig.

– La bilen stå

Operasjonsleder i Oslo politidistrikt Marianne Heidenstrøm, sier til NRK at folk må overveie om de skal ut å kjøre i dag og anbefaler i utgangspunktet å la bilen stå.

– Vi ser på kameraene våre fra trafikken at det er mange biler ute på veiene. Vi har fått meldinger om fem trafikkuhell på et kort tidsrom, noe som er unormalt mange. Og på Røa var det en litt mer alvorlig ulykke. Man må kjøre etter forholdene, sier hun.

T-banen gjenåpnet

På Røa ble det full stans på T-banen etter at en personbil havnet i sporet ved Røa T-banestasjon mellom Hovseter og Røa. Ifølge politiet var det glatte og vanskelige kjøreforhold som førte til at bilen skled ut av veien og ned i sporet. T-banelinjen mellom Østerås og Hovseter er nå gjenåpnet etter ulykken.

På nåværende tidspunkt kjøres det hvert 15. minutt mellom Røa og Ellingsrudåsen og hver halvtime mellom Røa og Østerås. Sporveien melder på sin Twitter-konto at forsinkelser må påregnes.

Flere ulykker allerede

På Siggerud fikk politiet først melding om at en trailer hadde kjørt av E6 og havnet i grøfta. Nødetatene rykket ut til stedet og ingen personer kom til skade. Kun en times tid senere kjørte ytterligere en personbil med seks passasjerer av veien i samme området. Alle som satt i bilen skal være ute av bilen.

En lastebil har kjørt av E6 ved Siggerud. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
En lastebil har kjørt av E6 ved Siggerud. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Like etter klokken tre meldte politiet på Twitter om en bil som hadde kjørt av veien og havnet på taket utenfor Bykleheivegen i Vinje i Telemark. Kvinnen som kjørte bilen brakk trolig armen og hadde smerter i nakke og rygg.

På E16 ved Ådal i Buskerud meldte Politiet i Sørøst like etter klokken 12.30 om at nødetatene hadde rykket ut til en kollisjon mellom tre biler og en trailer. Fem personer skal ha blitt skadd i ulykken, men ingen av dem kritisk skadd.

Ifølge Ruter er flere bussruter innstilt eller forsinket.

Politiet melder om glatt føre i Oslo og anbefaler folk som skal ferdes i trafikken overveie hvorvidt det er nødvendig eller ikke.

Powered by Labrador CMS