Biblo Tøyen har truffet målgruppen, og nå vil Venstre at tilbudet skal utvikles til flere bydeler. Foto: Marco Heyda / Deichman
Biblo Tøyen har truffet målgruppen, og nå vil Venstre at tilbudet skal utvikles til flere bydeler. Foto: Marco Heyda / Deichman

– Barne- og ungdomsbibliotek til Grorud og Holmlia!

Biblo Tøyen åpnet i 2016 og har blitt en suksess for barn og ungdom i Oslo øst. Venstre vil åpne flere barne- og ungdomsbibliotek i byen, blant annet i Grorud og på Holmlia.

Publisert Sist oppdatert

Du trenger ikke elske bøker for å like Biblo Tøyen, men det hjelper at du kanskje er litt nysgjerrig. På Biblo kan du lære mer om å lese, lytte, datakode, spille og være kreativ. Du kan også bare være sammen med venner i et bibliotek hvor småsøsken og voksne (utenom bibliotekarene) ikke har adgang.

Biblo er en lokal kulturell og trygg møteplass for barn og unge mellom 10 og 15 år. Det var modig av Oslo kommune å satse på dette, og det har virket. Det er begeistring for Biblo Tøyen, og det viser at det er viktig å våge for barn og unge.

Viktige møteplasser

Vi i Venstre ser at bibliotekene rundt omkring i landet har utviklet seg til å bli viktige møteplasser for folk i alle aldersgrupper, som små kulturhus.

I fjor høst så vi potensialet til bibliotekene i Groruddalen gjennom de godt besøkte arrangementene til Groruddalen litteraturfestival. Biblo Tøyen har en lignende sterk posisjon for barn ungdom i sin del av byen.

Venstre vil ha fem nye slike barne- og ungdomsbibliotek rundt i Oslo, og et av disse skal være i Grorud bydel, et annet på Holmlia.