— Nye Deichman Bjørvika er den naturlige modellen for vårt fremtidige bibliotek i Barcelona, skriver La Vanguardia, Spanias fjerde største avis.

Spansk storavis: - Nå må Barcelona bygge et bibliotek som Deichman Bjørvika

Forrige helg var en reporter fra en av Spanias største aviser på hemmelig besøk ved Deichman Bjørvika. Besøket ble til en helsides artikkel med krav om at Barcelona bygger et tilsvarende bibliotek.

Publisert

— Nye Deichman Bjørvika er den naturlige modellen for vårt fremtidige bibliotek i Barcelona, skriver Spanias fjerde største avis La Vanguardia over en helsides artikkel.

Mens avisens kulturreporter var "undercover" og sjekket den internasjonale kjempesuksessen Deichman Bjørvika, hadde Oslos bibliotekssjef Knut Skansen besøk av en spansk delegasjon.

— De er nå veldig inspirert

Knut Skansen var da uvitende om at storavisen La Vanguardia, som også er den største katalanske avisen i Spania, sjekket ut Deichman Bjørvika.

— Jeg hadde tilfeldigvis besøk av min kollega i Barcelona med en delegasjon på torsdag. De var også på Biblio Tøyen, de var på Grünerløkka og i Bjørvika, sier Skansen.

— De er nå veldig inspirert og vi skal til Spania for å snakke med dem i mai, forteller han.

— Da vil vi prøve å overføre noe av kunnskapen vi har om hva et moderne bibliotek er. Så om noen år kan dere kanskje reise til Barcelona og finne Deichman der også, sier bibliotekssjefen.

— Konferanse med deltakere fra hele verden

Men det er ikke bare spanske biblioteksfolk og journalister som valfarter til Oslo og Bjørvika. I mai kommer folk fra hele verden for å studere bibliotekssuksessen.

Deichman-sjef Knut Skansen og hans stab får mye internasjonal oppmerksomhet for hvordan bibliotekene, både i Bjørvika og resten av byen, drives.

Etter at Deichman Bjørvika i fjor ble kåret til verdens beste folkebibliotek av IFLA (den internasjonale føderasjonen for biblioteker) er det en strøm av fagfolk som vil på besøk.

— Det har blitt lagt veldig merke til at vi vant den prisen. Vi blir nedrent av delegasjoner om dagen, nå som pandemien er over, sier Deichman-sjefen.

— Fra 18. til 20. mai holde en internasjonal konferanse her i Oslo med cirka 100 deltakere fra hele verden, sier Knut Skansen.

Powered by Labrador CMS