Mest lest
Her kan du melde deg på VårtOslo sitt nyhetsbrev.
Vennligst fyllt ut skjemaet på denne siden for å motta gratis nyhetsbrev fra oss.
Amerikanske BFF Diner på hjørnet av Bygdøy allé og Niels Juuls gate fyller snart ett år. Og det har vært litt av et år.
— 2020 har vært et kjipt år. Folk har mistet jobben eller er permittert. Også hos oss har vi ansatte som er permittert. Men vi bestemte oss for å gjøre noe hyggelig for andre som har det vanskelig, forteller BFFs kjøkkensjef Michael Weerasinghe til VårtOslo.
I morgen klokken 12 - på selveste julaften inviterer de oslofolk til gratis lunsj. BFF har klassiske amerikanske diner-båser og kan derfor holde smittevernreglene med en meters avstand mellom gjestene.
— Vi byr på ribbetallerken, pepperkaker og gløgg. Men ettersom vi har begrenset antall sitteplasser grunnet smittevern, ber vi om påmelding per epost, sier Weerasinghe.
Eposten folk skal bruke for å melde seg på er booking@bffoslo.no, eller du kan ringe Michael på mobilnummer 48 08 08 80.
— Jeg leste hvor vanskelig mange har det nå i jula. Her ved BFF har vi mange utenlandske ansatte som både er permittert og nærmest koronaværfast i Oslo. De kommer seg ikke hjem til jul. Her har vi både svensker, irer, polakker og engelskmenn. Vi skal spise middag sammen på kvelden julaften, sier kjøkkensjefen.
— Men før det håper vi på en sosial lunsj med folk som også synes jula 2020 er litt traurig og vanskelig. Selv om vi har smittevernregler skal vi klare å gjøre det hyggelig, sier Weerasinghe.
Da VårtOslo snakket med kjøkkensjefen var det fortsatt ledige plasser igjen.
— Ja, vi vil jo fylle opp med så mange vi har lov til innenfor de reglene som skal følges, så det er bare å ta kontakt, sier mannen bak et av Oslos hyggeligste juletiltak.
— Men helt til slutt - både jeg og mange andre vil gjerne få eksperttips til juleribba. Hvordan lager du den?
— Jeg har som så mange andre nordmenn vokst opp med ribbe. Og jeg er ikke så veldig fan av den superhardt stekte ribba som jeg vokste opp med. Men jeg har noen knep, smiler Michael Weerasinghe.
Her er oppskriften han følger med en ribbe som er krydret noen dager før:
— Jeg lover deg en supersaftig ribbe der saften pipler ut av kjøttstykkene. God jul, Oslo. Så håper vi på bedre tider i 2021, sier BFFs kjøkkensjef Michael Weerasinghe.