— Vi bestemte oss for å gjøre noe hyggelig for andre som har det vanskelig, forteller BFFs kjøkkensjef Michael Weerasinghe.

- 2020 har vært et kjipt år. Amerikanske BFF Diner i Bygdøy allé byr på gratis lunsj julaften

— Jeg leste hvor kjipt folk har det og at mange er ensomme og sliter til jul. Da fikk jeg idéen - vi inviterer til gratis lunsj julaften klokken 12, sier kjøkkensjef Michael Weerasinghe ved dineren BFF i Bygdøy allé.

Publisert

Amerikanske BFF Diner på hjørnet av Bygdøy allé og Niels Juuls gate fyller snart ett år. Og det har vært litt av et år.

— 2020 har vært et kjipt år. Folk har mistet jobben eller er permittert. Også hos oss har vi ansatte som er permittert. Men vi bestemte oss for å gjøre noe hyggelig for andre som har det vanskelig, forteller BFFs kjøkkensjef Michael Weerasinghe til VårtOslo.

Meld deg på via epost eller mobil

I morgen klokken 12 - på selveste julaften inviterer de oslofolk til gratis lunsj. BFF har klassiske amerikanske diner-båser og kan derfor holde smittevernreglene med en meters avstand mellom gjestene.

Med amerikanske diner-båser kan BFF holde smittevernregler for avstand.

— Vi byr på ribbetallerken, pepperkaker og gløgg. Men ettersom vi har begrenset antall sitteplasser grunnet smittevern, ber vi om påmelding per epost, sier Weerasinghe.

Eposten folk skal bruke for å melde seg på er booking@bffoslo.no, eller du kan ringe Michael på mobilnummer 48 08 08 80.

— Jeg leste hvor vanskelig mange har det nå i jula. Her ved BFF har vi mange utenlandske ansatte som både er permittert og nærmest koronaværfast i Oslo. De kommer seg ikke hjem til jul. Her har vi både svensker, irer, polakker og engelskmenn. Vi skal spise middag sammen på kvelden julaften, sier kjøkkensjefen.

Fortsatt ledige plasser lille julaften

— Men før det håper vi på en sosial lunsj med folk som også synes jula 2020 er litt traurig og vanskelig. Selv om vi har smittevernregler skal vi klare å gjøre det hyggelig, sier Weerasinghe.

Da VårtOslo snakket med kjøkkensjefen var det fortsatt ledige plasser igjen.

— Ja, vi vil jo fylle opp med så mange vi har lov til innenfor de reglene som skal følges, så det er bare å ta kontakt, sier mannen bak et av Oslos hyggeligste juletiltak.

— Men helt til slutt - både jeg og mange andre vil gjerne få eksperttips til juleribba. Hvordan lager du den?

— Jeg har som så mange andre nordmenn vokst opp med ribbe. Og jeg er ikke så veldig fan av den superhardt stekte ribba som jeg vokste opp med. Men jeg har noen knep, smiler Michael Weerasinghe.

Michael Weerasinghes perfekte ribbe

Her er oppskriften han følger med en ribbe som er krydret noen dager før:

  • Legg svoren ned i en langpanne med cirka to centimeter vann opp på ribba. Stek den på vanlig steketemperatur (cirka 230 grader)
  • Snu ribba med svoren opp. Legg i godt med grovhakkede rotgrønnsaker og hvitløk (VårtOslos journalist slenger også oppi tørket aprikos for å få sødme til sausekraften)
  • Fyll opp vann til cirka to centimeter under svorkanten. Stek ribba til kjernetemperaturen er 95 grader (mellom en time og halvannen time, avhengig av størrelse på ribba)
  • Hvis svoren ikke er sprø - kjør på med grillelementet til den blir sprø og crispy. Men følg nøye med så du ikke svir ribba.

— Jeg lover deg en supersaftig ribbe der saften pipler ut av kjøttstykkene. God jul, Oslo. Så håper vi på bedre tider i 2021, sier BFFs kjøkkensjef Michael Weerasinghe.

Powered by Labrador CMS