— Jeg synes det var en skikkelig kul park. De som bor i nærheten har et fint anlegg, sier Sofie Valle Mørk, på besøk fra Skien.

Endelig har Jordal skatepark åpnet igjen. — Den harde jobben var verdt det

I 2020 ble den gamle skateparken på Jordal revet. Lørdag var det tid for å feire at den nye er på plass: — Det er en stor, habil park, som kan tåle alt fra seksåringer til internasjonale toppidrettsutøvere i sikkert hundre år frem i tid. Det er kjempekult å få det til, på østkanten i Oslo.

Publisert

Jordal skatepark er blant de eldste skateparkene i landet. I lang tid har RulleJordal Rulleklubb kjempet mang en kamp for en oppgradering av det falleferdige anlegget, noe som i 2020 materialiserte seg i at kommunen vedtok å investere i en ny skatepark.

Planen den gangen var ferdigstillelse i løpet av 2021, der det primære arbeidet omfattet å erstatte anleggets treverk med betong. Noe på overtid kunne rulleklubben endelig invitere til åpningsfest lørdag.

— En forløsende følelse

I utgangspunktet gjaldt brukstillatelsen fra Plan- og bygningsetaten fra 1. oktober. Da anlegget stod ferdig tidligere enn antatt, ble det mot slutten av august søkt om midlertidig brukstillatelse. Det medførte at de første gjestene kunne besøke anlegget allerede tirsdag.

Joakim Wang, leder ved RulleJordal Rulleklubb, gir uttrykk for å være svært fornøyd med at man nå er i mål. Den nye skateparken omtales som et «sinnssykt kult anlegg».

Det var mange som møtte opp under åpningsfesten til Jordal skatepark lørdag.

— Jeg er veldig glad, og det gir en forløsende følelse at det er ferdig. Det er veldig gøy for oss som har holdt på så lenge å se de hundrevis av folka som hver dag besøker anlegget. Det er så givende å se alle brukerne som kommer for å bruke det, der spennet er fra nybegynnere til de aller, aller beste. Da skjønner man at den harde jobben var verdt det, sier Wang.

I tillegg til at hele anlegget er helt nytt og i betong, har det også blitt senket ned i bakken slik at hele parken får et løft. Det skal nå være tilnærmet vedlikeholdsfritt, og det tørker mye fortere sammenlignet med det gamle anlegget.

Glad på lokalmiljøets vegne

På åpningsfesten, som ble avviklet fra klokka 12 til 18, gjestet DJ-gjengen Trallala fra Kampen anlegget. Parallelt med at de gikk rundt med og spilte musikk fra sin gjenkjennelige tralle, ble det holdt taler, servert mat og drikke, samt avholdt flere sparkesykkel- og skateboardkonkurranser.

Trettenåringen Sofie Valle Mørk i aksjon.

Sofie Valle Mørk (13), til vanlig bosatt i Skien, forteller at besøket gav mersmak og at hun gjerne kommer tilbake igjen.

— Jeg synes det var en skikkelig kul park. De som bor i nærheten har et fint anlegg, sier Valle Mørk.

Blant de nevnte konkurranse, tok hun selv del i to av dem, som omfattet å gjøre det beste trikset. Med sine «double kickflip» innkasserte hun et skateboarddekk og hansker.

— Det var bare veldig gøy, og det var mange som var der. Anlegget er bra både for de som liker å kjøre «bowl» og «street», legger 13-åringen til.

Noe for alle

Jørgen Berg Pedersen med familie hadde også tatt turen fra Tåsen for anledningen.

— Det er kjempeflott der. Det er fantastisk bra av Betongpark og RulleJordal, som har stått på og fått til en så bra park. Arbeidet deres over lang tid har båret frukter. Det er en stor, habil park, som kan tåle alt fra seksåringer til internasjonale toppidrettsutøvere i sikkert hundre år frem i tid. Det er kjempekult å få det til, på østkanten i Oslo, sier Berg Pedersen.

Takket være stødig hjelp fra faren Jørgen Berg Pedersen, forteller seksårige Adam om et fint besøk ved skateparken.

Selve åpningsfesten beskrives av Berg Pedersen som et arrangement preget av «lave skuldre og høye smil i munnvikene», og han fremhever et inkluderende miljø.

— Skatere kan være en ganske homogen gruppe, men man kunne se unge gutter, noen av dem lokale med lånt utstyr, og eldre menn. Det er en rå park både for de som har skatet i 20 år og de som prøver det for første gang. Det er mange som kommer til å ha stor glede av parken i mange år, sier Berg Pedersen, før han påpeker:

For egenorganisert idrett

— Jordal er kjent for å være et arnested for organisert idrett. Det jeg synes er ekstra flott med parken, er at den er for egenorganisert idrett, der man ikke trenger å være med i en klubb, stille opp klokka seks på tirsdager eller høre på hva treneren sier. Det er et seriøst tilbud til alle som vil holde på med sin type ting på egenhånd.

Sønnen Adam (6), som med litt hjelp fikk til trikset «board slide» for første gang, skildrer i likhet med faren en positiv opplevelse.

— Det var gøy, og det var gøy å få hjelp av pappa til å skate. Han var også med i en konkurranse, men vant ikke. Det var også veldig kul musikk, sier seksåringen.

Powered by Labrador CMS