Hallstein Bjercke og Marit Vea, henholdsvis nummer tre og fire fra venstre, ble lørdag valgt som Oslo Venstres første- og andrekandidat til bystyret for neste periode.

Bjercke og Vea gjenvalgt på topp for Oslo Venstre

Lørdag ble Oslo Venstres kandidater til bystyret for neste periode valgt. Hallstein Bjercke (45) ble gjenvalgt som listas førstekandidat.

Publisert

— Oslo trenger nye løsninger og et nytt byråd. Vi er nødt å ta bedre vare på naturen i byen vår, gjenreise Osloskolen og vi trenger en fordomsfri ruspolitikk. I en tid der liberale verdier er under press, trengs det er parti som står opp mot enkle populistiske løsninger, mot undertrykkelse og moralisme. Venstre kjemper for frihet og fellesskap, og det er jeg sikker på at også Osloboerne er sultne på, sier Hallstein Bjercke.

Grønt fokus

Med seg på laget får han andrekandidat Marit Vea (36).

— Vår viktigste jobb er å løse klimakrisen. Da må det bli enklere og billigere å ta grønne valg. Med dagens byråd har prisen på kollektivbilletter blitt historisk høy. Venstres løfte er å kutte i prisene og forbedre tilbudet, sier Vea.

Som nummer tre på lista ble Haakon Riekeles (36) gjenvalgt.

Nye navn i toppen av lista er fjerdekandidat Anna Dåsnes (23) fra Sagene, som var leder av årets 17. mai-komité. Ungdomskandidat og leder av Oslo Unge Venstre Tejn Rolland (19) ble valgt som femtekandidat, og Eili Vigestad Berge (44) fra Østensjø ble valgt som sjettekandidat.

Powered by Labrador CMS