I bakgrunnen kan man tydelig se at det foregår boksetrening. Ifølge Grete Aasbrien var det rundt tredve voksne med på treningsopplegget på Trafo-taket, eller Bervens løkke som er det offisielle navnet på plassen.

Her brukes Trafo-taket i Vika i bydel Frogner av profesjonelle treningsaktører

Grete (56) er beboer i Huitfeldtsgate. I forrige uke observerte hun rundt tredve voksne mennesker som drev boksetrening på en av få ballbaner for barn og unge i bydelen.

Publisert

— Grunnen til at jeg reagerte er at jeg har lest flere steder om at de som driver profesjonelle treningsstudioer tar seg til rette på kommunale lekeplasser og idrettsanlegg, sier Grete Aasbrien.

Da hun tilfeldigvis gikk forbi Bervens løkke i Parkveien, populært kalt Trafo-taket, etter jobb på ettermiddagen 18. juni, var det åpenbart organisert boksetrening på gang. I tillegg var det en gjeng voksne, godt over 25 ifølge Grete, som spilte basket. Det var svært få barn og ungdom å se, forteller hun.

— Yoga i parken er noe annet

— De som trente boksing hadde masse utstyr med seg, blant annet hadde halvparten paddingskjold på hendene, forteller Grete, som bor i Huitfeldtsgate.

Hun har også observert organisert yogatrening i Hydroparken ved Solli plass, men mener det er en litt annen situasjon.

— Der er det ikke trangt om plassen som på Trafo-taket, hvor folk som tar seg betalt for å trene folk, sannsynligvis tar ballbanen fra barn og unge, sier sentrumsbeboeren.

Powered by Labrador CMS