Preses Olav Fykse Tveit (midten bak) i den norske kirke, biskop Bernt Eidsvig (t.h.) i Den katolske kirke, biskop Kari Veiteberg i Den norske kirke, Erhard Hermansen (t.v. for Tveit), Generalsekretær Norge Kristne Råd deltar på en fredsgudstjeneste i Trefoldighetskirken med bønn for Ukraina.

Den russisk-ortodokse kirken stilte i Trefoldighetskirken på Fredensborg og ba for fred i Ukraina

Fredsgudstjenesten i Trefoldighetskirken på Fredensborg ga mot og trøst til en alvorstynget forsamling. Og en tro på at hvis vi står sammen vil freden seire raskere.

Publisert

Norges Kristne Råd og Trefoldighetskirken ringte i klokkene for fredsgudstjeneste for Ukraina.

I den alvorstunge forsamlingen fantes, i tillegg til de rundt 350 personene i menigheten, de øverste representanter for mange kirkesamfunn i Norge.

— Det som skiller oss er uvesentlig

De sto der, samlet, representantene fra Den norske Kirke, fra Den russisk-ortodokse kirke, Den katolske kirke, Den anglikanske kirke, i alt var representanter for 23 trossamfunn samlet i til bønn for Ukraina.

Kronprinsparet og justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl tente lys for fred i Ukraina.

I kirken også kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit, sammen med justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp).

— Det som skiller oss er i dag helt uvesentlig. Vi står sammen, sa Bernt Greger Olsen fra Det Norske Bibelselskap om de forskjellige kirkesamfunnene.

— Vi må fortelle at det er håp

Han hadde med seg hilsener fra kristne i Kharkov, og fra den jødiske rabbineren der.

Med nyhetene fra krigen i Ukraina har mange følt seg redde og fortapt de seneste dagene. Målet for fredsgusdtjenesten var å gi folk et håp, tro og inspirasjon.

Biskop i Den katolske kirke, Bernt Eidsvig (til venstre), Biskop Kari Veiteberg, Korsbærer Simon Fredrik Grube og prest Pål Kristian Balstad ville med fredsgudstjenesten gi folk et håp og en tro på at freden kunne vinne

— Vi må fortelle folk at det er håp. Vi må fortelle mothistorier til krigen om og om igjen for å skape tro på det positive. Vi må fortsette å tro på at det går an å smi om sverd til plogskjær. Vi må tro på freden, sa oslobiskop Kari Veiteberg, etter gudstjenesten.

Fader Vår på ulike språk

Bernt Eidsvig, biskop i Den katolske kirke, manet til tro på at mørket kan overvinnes, og appellerte til at menigheten henvende seg til sin gud for å hente styrke.

I forsamlingen satt også folk fra mange forskjellige trossamfunn og land. Det hørtes når Trefoldighetskirkens prest, Pål Kristian Balstad ba om at alle framsa Fadervår på sitt eget språk.

Islandske Kristjana Vera Mjallardottir (21) ba for fred i Ukraina i Trefoldighetskirken

At situasjonen for er tung og vanskelig kunne leses i manges ansikter. Flere VårtOslo var i kontakt med orket rett og slett ikke å komme med en kommentar, annet enn at gudstjenesten hadde gjort godt for håpet, og lindret smerten.

Powered by Labrador CMS