– Mange barn opplever det som skjer i Ukraina som skremmende

– Vi har oppfordret skolene til å gå gjennom planene sine og sørge for at de er oppdaterte. Skolene sjekker lagrene med job-tabletter og om de har samtykke til å dele ut disse til elevene fra de foresatte.

Publisert

Barn og unge i Oslo fanger opp krigen i Ukraina, uten at de nødvendigvis kan sette det i en sammenheng. Derfor er det viktig at de ansatte på skolene kan trygge dem og forklare hva som skjer.

– Vi er opptatte av at ansatte i skolen snakker om situasjonen i Ukraina med elevene. Mange barn og unge opplever det som skjer som skremmende. De får med seg nyhetssendinger og små videosnutter hvor de blir vitne til mennesker i en fortvilet og uoversiktlig situasjon. I skolen skal vi bidra til å trygge elever ved å snakke om det som skjer, sier Marte Gerhardsen, direktør i utdanningsetaten.

Alle skoler har fått praktisk hjelp til hvordan de kan snakke med elevene, og de vil få tilbud om et webinar om hvordan snakke med barn og unge om det som skjer i Ukraina.

Har lager av jod-tabletter

Alle skoler har en beredskapsplan.

– Vi har oppfordret skolene til å gå gjennom planene sine, og sørge for at de er oppdaterte. I den forbindelse sjekker skolene lagrene med job-tabletter og om de har samtykke til å dele ut tablettene til elevene fra de foresatte, sier Gerhardsen.

For to år siden fikk alle skoler i Oslo utdelt jod-tabletter, som ledd i atomberedskapen i Oslo kommune. Dette er en beredskap vi har hatt siden januar 2020 og er ikke utløst av situasjonen vi nå står i.

Osloskolen forbereder også mottak av elever som kommer som flyktninger fra Ukraina. Det er ikke klart hvor mange eller hvem som eventuelt kommer til Oslo.

Powered by Labrador CMS