Til prisen Årets tegneserie følger en pengepremie på 30 000 kroner.

Årets serieskaper er fra Ensjø. Har laget tegneserie om spritsmugleren og motstandsmannen Gulosten

Kristian Krohg-Sørensen (41) fra Ensjø, ble årets serieskaper med tegneserien Gulosten, som handler om en gentlemannsforbryter. – Tar steget opp i førstedivisjon med et KANONSMELL!

Publisert

Kristian Krohg-Sørensen vant i dag prisen for boka Gulosten. Gentlemansforbryteren, utgitt av No Comprendo Press. Utdelingen fant sted på Serieteket / Deichman Grünerløkka under tegneseriefestivalen Oslo Comics Expo.

Boka utgjør andre del av Krohg-Sørensens trilogi om Johannes Sigfred Andersen, kjent under kallenavnet «Gulosten».

I tillegg til å være tegneserieskaper, er Krohg-Sørensen journalist og russlandviter.

Forteller med bravur

Dette sier juryen om boka:

– Med sin solide debut "Gulosten. Liv i helvete" skar Kristian Krohg-Sørensen seg plass blant norske serieskapere. Med oppfølgeren, bind 2 i den bebudete trilogien om mångsysslaren Gulosten, tar Krohg-Sørensen steget opp i førstedivisjon med et KANONSMELL!

– I "Gulosten. Gentlemansforbryteren" turnerer han så vel det grafiske som det fortellertekniske med bravur og særegenhet. Med Gentlemansforbryteren har Kristian Krohg-Sørensen lagt lista svært høyt for det tredje og avsluttende bindet i den eleverte røverhistorien om spritsmugleren og motstandsmannen Gulosten.

Juryen besto av Terje Thorsen fra Tronsmo bokhandel, Inga Sætre fra Grafill og Berit Petersheim fra Serieteket på Deichman Grünerløkka.

Tidligere prisvinnere:

  • 2016: Hundedagar, av Anja Dahle Øverbye
  • 2017: Grosz, av Lars Fiske
  • 2018: En som het, av Kristoffer Kjølberg
  • 2019: En frivillig død, av Steffen Kverneland
  • 2020: Kebbelife: Burning Babe, av Mette Hellenes
Powered by Labrador CMS