Vannstanden var høy ved Smelteverket på Vulkan da det regnet godt over Oslo for halvannen ukes tid siden. Fra tirsdag til torsdag er det gjeldende flomvarsel.

Dobler antall farevarsel i Oslo for de kommende dagene: – Vil øke raskt

Kun kort tid etter det første farevarselet, kommer ett nytt.

Publisert

Meteorologisk institutt sendte midt på dagen mandag ut farevarsel om styrtregn for Oslo og deler av Østlandet for øvrig samt Sørlandet.

Senere på ettermiddagen er det klart at det ikke bare er ett gjeldende gult farevarsel i området fra tirsdag kveld, men to gule farevarsel. 

Fra tirsdag klokken 19.00 er faren for flom også tilstedeværende. Dette varer helt frem til torsdag klokken 06.00. 

Mye regn i vente

– Vannføringen vil øke raskt i små og middels store elver. Dette kan føre til lokale oversvømmelser og erosjonsskader. Årsaken er at det ventes mye regn og kraftige regnbyger, 40–70 millimeter i løpet av tolv timer, fra tirsdag kveld, heter det i flomfarevarselet.

Meteorologisk institutt ber folk om å holde seg oppdatert på værsituasjonen. 

I tillegg rådes man til å sikre og flytte verdier bort fra utsatte områder, for eksempel kjellere, samt være bevisst på hvor man kjører og parkerer bil. 

– Rens stikkrenner

– Rens stikkrenner, kummer og andre vannveier for jord og grus, kvist og løv, slik at vannet kan renne uhindret der det vanligvis renner, oppfordres det videre. 

– Hold deg unna elver og bekker med stor vannføring, heter det i fortsettelsen, der det legges til:

– Beredskapsmyndigheter skal vurdere fortløpende behov for beredskap og forebyggende tiltak.

Powered by Labrador CMS