– Vi tror at bilføreren har vist såpass uaktsomhet at han har blitt siktet for uaktsomt drap, sier politiadvokat Bente Vengstad.

Lastebilsjåfør på St. Hanshaugen siktet for uaktsomt bildrap

Sjåføren som kjørte over og tok livet av en syklist på St. Hanshaugen i forrige uke, er nå siktet for uaktsomt bildrap. – Vi tror at bilføreren har vist uaktsomhet.

Publisert

Det var forrige torsdag et en kvinne i 50-årene mistet livet da hun ble påkjørt av en lastebil i krysset mellom Ullevålsveien og Waldemar Thranes gate på St. Hanshaugen.

Syklisten havnet under lastebilen, og ble erklært død kort tid senere.

– Viste uaktsomhet

– Vi tror at bilføreren har vist såpass uaktsomhet at han har blitt siktet for uaktsomt drap, sier politiadvokat Bente Vengstad i Oslo politidistrikt til NRK.

Hun forteller at føreren har vært sterkt preget etter ulykken og er foreløpig ikke avhørt.

– Vi trenger bare en skjellig grunn for å mistenke han for å ha gjort det for å kunne ta ut en siktelse, sier Vengstad.

Føltes som uforsvarlig kjøring

Til VårtOslo sier vitne Emma-Lisa Namløs (37) at lastebilen kom kjørende i høy hastighet et stykke lenger ned i Ullevålsveien, ved Baker Hansen i Wessels gate, og at sjåføren ikke viste tegn til å senke farten.

– Vi skulle akkurat til å gå over veien i fotgjengerfeltet. Jeg holdt et barn i den ene hånden og en barnevogn i den andre. Plutselig kommer en lastebil i full fart, som ikke stoppet for oss. Med så mange barn til stede, føltes det som uforsvarlig kjøring. Én av foreldrene, i tillegg til meg selv, reagerte veldig sterkt. Personen var i ferd med tydelig å signalisere overfor sjåføren at det ikke var greit, sier Namløs.

Powered by Labrador CMS