Smittetallet i Oslo stiger igjen etter å ha falt de tre foregående døgnene.
Smittetallet i Oslo stiger igjen etter å ha falt de tre foregående døgnene.

Smittetallene stiger igjen i Oslo

I løpet av det siste døgnet er det registrert 44 koronasmittede personer i Oslo. Dermed stiger tallene igjen i hovedstaden.

Publisert

De tre foregående døgnene gikk tallene forsiktig ned. Mandag var det 32 nye smittede i hovedstaden.

Antall smittede i hovedstaden er 619 de siste fjorten dagene, ifølge statistikk fra helseetaten i Oslo kommune.

Det er fortsatt flest menn som er rapportert smittet, og aldersgruppen 20–29 år har absolutt flest tilfeller registrerte smittede med 228 tilfeller.

Mest smitte i Stovner

Det er bydelene St. Hanshaugen og Stovner som har flest smittede, med henholdsvis 143,8 og 147,1 smittede per 100.000 innbyggere. Lavest er smittetallet i bydelene Vestre Aker og Ullern, med henholdsvis 23,9 og 28,9.

Mandag kunngjorde Oslo kommune at de innfører en rekke innstramminger, blant annet påbud om munnbind når det er trangt i kollektivtransporten.

Må registrere gjester

Samtidig innføres et forbud mot innendørs arrangementer med flere enn 50 deltakere uten faste sitteplasser. Det pålegges også alle skjenkesteder å ha et system for registrering av gjester for å gjøre smittesporingen mer effektiv.

Helseminister Bent Høie (H) hadde mandag kveld et møte med Oslo og de omkringliggende kommunene om tiltaksnivået. Han ba kommunene om å koordinere seg slik at de også kan innføre flere av tiltakene som Oslo.