Elevrådsleder Tida Sanyang mottok Benjaminprisen av kunnskapsminister Tonje Brenna.
Elevrådsleder Tida Sanyang mottok Benjaminprisen av kunnskapsminister Tonje Brenna.

Sofienberg ungdomsskole i Oslo fikk Benjaminprisen

Kunnskapsminister Tonje Brenna delte tirsdag ut Benjaminprisen til Sofienberg skole i Oslo for skolens systematiske arbeid mot rasisme og diskriminering.

Publisert

Sofienberg skole jobber med antirasistisk arbeid på en måte som utgjør en forskjell. Jeg er imponert over det langsiktige arbeidet og resultatene de har skapt, sier kunnskapsminister Tonje Brenna i en pressemelding.

Sofienberg skole er en ungdomsskole på Grünerløkka med omtrent 400 elever og 45 ansatte.

Prisen er oppkalt etter Benjamin Hermansen som ble drept på Holmlia i 2001, og deles hvert år ut til en skole som arbeider godt mot rasisme og diskriminering.

– Det er en stor ære å få denne anerkjennelsen, sier fungerende rektor ved Sofienberg skole, Nina Røneide.
– Det er en stor ære å få denne anerkjennelsen, sier fungerende rektor ved Sofienberg skole, Nina Røneide.

– Det er en ære

Juryen er opptatt av at skolen anerkjenner at rasisme finnes på skolen. Samt av skolens uttalte strategi med å arbeide for en helhetlig og inkluderende skolekultur for å motvirke rasisme og diskriminering.

Juryen fremhever skolens opptatthet av elevens selvbilde og følelse av å være inkludert. De ser dette som sentralt i skolens arbeid. Dette manifesteres i det daglige arbeid, ikke minst via miljøteamet og skolens motto om at «vi ser deg», hvor elevens subjektive opplevelser tas på alvor. Juryen fremhever at dette medfører at skolen ser rasismen når den forekommer.

– Å få en slik anerkjennelse er en ære. Det er stort at Sofienberg skole sitt arbeid for en helhetlig skolekultur, hvor vi motvirker rasisme og diskriminering på alle områder, blir lagt merke til og verdsatt, sier fungerende rektor Nina Røneide.

Powered by Labrador CMS